"First Data Latvia" pērn strādāja ar 2,35 miljonu eiro peļņu

Rīga, 27.jūn., LETA. Maksājumu karšu darījumu apstrādes uzņēmums SIA "First Data Latvia" pērn strādāja ar 2,35 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" datubāzē pieejamais uzņēmuma finanšu pārskats par 2015.gadu.

Pērn salīdzinājumā ar 2014.gadu peļņa augusi par gandrīz 6%. No pērnās peļņas akcionārs nolēmis izmaksāt dividendēs 2,07 miljonus eiro, bet pārējo peļņas daļu atstāt nesadalītu.

"First Data Latvia" neto apgrozījums 2015.gadā bija 12,86 miljoni eiro, kas ir par 5,5% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums bija 12,18 miljoni eiro.

"First Data Latvia" pagājušajā gada finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma saimnieciskā darbība 2015.gadā bija veiksmīgi. To raksturo maksājumu karšu darījumu apstrādes nepārtrauktība, ko sekmē ievērojami ieguldījumi sistēmas uzlabošanā, tās stabilas un nepārtrauktas darbības nodrošināšana. Sākta karšu izdošanas pakalpojumu sniegšana jauniem klientiem Igaunijā un Skandināvijā, kā arī ilgtermiņa līgumu atjaunošana ar sadarbības partneriem.

Maksājumu karšu biznesa attīstība un uzņēmuma līdera pozīcija šajā nozarē ir pamats stabilam apgrozījumam, nodrošinot peļņas gūšanas iespēju arī 2016.gadā, teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

"First Data Latvia" pamatdarbības veids ir maksājumu karšu apstrāde un to papildinošās darbības - karšu personalizācija un to pieņemšanas tīkla attīstība un uzturēšana.

"First Data Latvia" vienīgais īpašnieks ir Kanādas uzņēmums "First Data Canada Ltd.".