"Rimi" veikalos paplašinātas iespējas nodot baterijas un nolietoto mazo elektrotehniku

Rīga, 16.jūn., LETA. Ņemot vērā lielo iedzīvotāju atsaucību un pieprasījumu pēc nolietoto mazo elektroiekārtu un bateriju utilizēšanas iespējām, "Rimi" veikalos paplašinātas iespējas nodot baterijas un nolietoto mazo elektrotehniku, informē AS "Latvijas Zaļais punkts" direktors Kaspars Zakulis.

Viņš norāda, ka no šīs nedēļas vēl 14 "Rimi" lielveikalos ir pieejami īpašie konteineri mazās elektrotehnikas un bateriju šķirošanai. Līdz šim konteineri bija pieejami 30 "Rimi" veikalos vairākās Latvijas pilsētās.

Specializētajos zaļajos konteineros ikviens iedzīvotājs var atstāt sev nevajadzīgo elektrotehniku un izlietotās baterijas. Savāktās ierīces un baterijas tiks pārstrādātas dabai un cilvēkiem draudzīgā veidā. Šos konteinerus regulāri iztukšos un to saturu nodos pārstrādei. Ja elektrotehnika un baterijas netiek nodotas pārstrādei, bet nokļūst apkārtējā vidē, tiek radīts toksisks piesārņojums. Elektrotehnika un baterijas satur svinu, kadmiju, alvu, dzīvsudrabu, kā arī citas vielas, kas, nonākot apkārtējā vidē, rada bīstamu piesārņojumu.

SIA "Rimi Latvia" pārstāve Inga Bite norāda, ka saskaņā ar "Rimi" datiem veikalu klienti ir labi informēti par atkritumu šķirošanu un vairāk nekā puse cilvēku zina, kur var nodot nolietoto un nederīgo mazo elektrotehniku.

Kā atgādina Zakulis, šī gada sākumā "Latvijas Zaļā punkta" un "Rimi" veiktajā aptaujā tika secināts, ka puse Latvijas iedzīvotāju ikdienā šķiro atkritumus, lielākoties baterijas, akumulatorus, papīru, kartonu un stiklu. Kā liecināja aptaujas rezultāti, lai gan katrs otrais aptaujātais pievērš uzmanību arī elektroierīču nodošanai, 64% Latvijas iedzīvotāju mājās glabā nolietotās mazās elektroiekārtas - mobilos telefonus, matu fēnus, tējkannas un gludekļus.

Kā ziņots, "Rimi Latvia" 2014.gadā gandrīz dubultoja peļņu, sasniedzot 23,64 miljonus eiro, bet apgrozījums pieaudzis līdz 740,96 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Rimi Latvia" peļņa 2013.gadā bija 12,18 miljoni eiro, bet apgrozījums - 672,33 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Pašlaik "Rimi Latvia" tīklā ir 119 trīs formātu veikali: 31 "Rimi" hipermārkets, 43 "Rimi" lielveikali un 45 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

"Rimi Latvia" darbību sāka 1996.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 719 466 eiro. "Rimi Latvia" ir Zviedrijas mazumtirgotāja "ICA AB" meitasuzņēmums Latvijā.

"Latvijas Zaļais punkts" 2014.gadā apgrozīja 7,26 miljonus eiro un nopelnīja 65 396 eiro, liecina "Firmas.lv". "Latvijas Zaļais punkts" iekļauts "Eco Baltia" uzņēmumu grupā.