"Optometrijas centra" menedžmenta komanda izpērk vairākuma akcijas

Rīga, 10.jūn., LETA. Optikas veikalu ķēdi pārvaldošā uzņēmuma "Optometrijas centrs" menedžmenta komanda Jāņa Dzeņa vadībā maijā veikusi "Optometrijas centra" kapitāldaļu izpirkumu.

Līdz šim "Optometrijas centra" īpašnieki bija vairākas privātpersonas, bet pēc darījuma 97,23% kapitāldaļu pieder SIA "OC Invest". Šīs aprīlī dibinātās kompānijas īpašnieki ir trīs "Optometrijas centra" valdes locekļi Jānis Dzenis (31,79%), Pēteris Cikmačs (28,21%) un Gatis Kokins (20%), kā arī Toms Dzenis (20%).

Darījumu palīdzēja īstenot fonds "BPM Mezzanine Fund ("BPM"), kam šis ir otrais darījums Baltijas valstīs un pirmais Latvijā, aģentūru LETA informēja T.Dzenis. Darījuma summa netiek atklāta.

"Optometrijas centra" īpašnieki uzskata, ka redzes korekcijas nozare Baltijas valstīs joprojām ir fragmentēta un tajā ir iespējama tālāka konsolidācija, tādēļ izskata iespējas iegādāties līdzīga profila uzņēmumus Lietuvā un Igaunijā.

"Ar finanšu investora "BPM" palīdzību mēs aktīvi izskatām jaunas redzes korekcijas tirgus konsolidācijas iespējas, veicot nozares uzņēmumu iegādi, ar īpašu fokusu uz Lietuvas un Igaunijas tirgiem," stāsta T.Dzenis.

"Optomterijas centra" tirgus daļa Lietuvā ir aptuveni 15%, ko uzņēmums plāno dubultot tuvāko piecu gadu laikā, izmantojot piesaistīto finansējumu. Igaunijā uzņēmumam patlaban ir tikai vairumtirdzniecības klienti. Taču "Optometrijas centrs" izskata iespēju ieiet Igaunijas tirgū ar "Vision Express" zīmolu.

Šogad un nākamgad plānots veikt būtiskāku veikalu tīkla attīstību Latvijas reģionos.

"Optometrijas centrs" līdz 2020.gadam plāno sasniegt 20 miljonu eiro apgrozījumu, norāda T.Dzenis. Pērn uzņēmums apgrozījis 15,8 miljonus eiro.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Optometrijas centrs" 2014.gadā apgrozīja 7,94 miljonus eiro un cieta zaudējumus 138 391 eiro apmērā.

"Optometrijas centrs" vada optikas veikalu ķēdes ar zīmoliem "Vision Express", "Optio", "Pasaules optika", "Lornete". Kopumā Latvijā un Lietuvā ir 68 optikas veikali, kā arī divi interneta veikali ar zīmolu "dr. Lensor".

SIA "Optometrijas centrs" dibināta 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 220 539 eiro.

Pēc daļu izpirkšanas darījuma "Optometrijas centram" aizvien ir trīs mazākuma akcionāri - Zane Aniņa (0,63%), Māris Vītols (1,07%) un Guntars Vītols (1,07%).