Koka māju ražotājs "VIT Būve" šogad plāno sākt jaunas noliktavas būvniecību

Valmiera, 2.jūn., LETA. Limbažu novadā reģistrētais koka māju ražotājs SIA "VIT Būve" šogad plāno sākt jaunas noliktavas būvniecību, minēts uzņēmuma vadības ziņojumā par 2015.gadu.

Noliktava būs aptuveni 700 kvadrātmetru plaša, un tā paredzēta būvniecības izejmateriālu un gatavās produkcijas uzglabāšanai. Lai realizētu ideju, uzņēmums apsver iespēju piesaistīt Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu.

SIA "VIT Būve" nodarbojas ar koka karkasa paneļu māju un to konstrukciju pārdošanu, ražošanu, montāžu un dažādu celtniecības pakalpojumu sniegšanu. Liela daļa uzņēmuma saražotās produkcijas tiek eksportēta, tādējādi arī māju konstrukciju montāžas pakalpojumi regulāri tiek sniegti ārpus Latvijas robežām, galvenokārt Eiropas Savienības dalībvalstīs, kā arī Norvēģijā.

Uzņēmuma pārstāvjiem notiek sarunas ar projektu atbalstītājiem no Skandināvijas valstīm par sadarbību 2016./2017.gadā, priekšroku dodot sabiedriska apjoma objektiem - ciematiem, daudzdzīvokļu mājām u.c. Jau ir izdevies noslēgt liela apjoma līgumu par šāda tipa objektu Norvēģijā.

SIA "VIT Būve" pieredze liecina par nepietiekošu noslēgto līgumu apjomu objektiem Latvijas teritorijā, tāpēc eksporta veicināšanai ir būtiska nozīme uzņēmuma darbības nodrošināšanā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 15%, sasniedzot 1 165 494 eiro. Sarukusi arī uzņēmuma peļņa - ja 2014.gadā tā bijusi 189 539 eiro, 2015.gadā samazinājusies līdz 56 789 eiro.

Uzņēmuma vadība plāno 30 000 eiro no 2015.gadā gūtās peļņas novirzīt dividenžu izmaksai, kā arī 26 789 eiro pārcelt iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas sastāvā.

SIA "VIT Būve" reģistrēta 2005.gadā. Uzņēmuma īpašnieks ir Vitālijs Fjodorovs.