Stividorkompānija "Jaunzeltiņi" par 21% kāpina apgrozījumu

Jelgava, 1.jūn., LETA. Ķeguma novadā reģistrētā stividoru un kravu izkraušanas, muitas brokeru pakalpojumu sniedzēja SIA "Jaunzeltiņi" pērn par 21% kāpinājusi apgrozījumu, liecina "Firmas.lv" informācija.

2014.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 3 211 783 eiro, bet pagājušajā gadā sasniedza 3 863 476 eiro.

Kāpusi arī pakalpojumu sniedzēja peļņa, 2015.gadā sasniedzot 250 262 eiro, bet vēl pirms gada tā bija 171 998 eiro. Peļņu uzņēmums novirzīs attīstībai.

Apgrozījuma pieaugumu izdevās panākt, piesaistot jaunus klientus un preču grupas. Ekonomiskā situācija Eiropā, kā arī vairāku pasaules reģionu nestabilā politiskā situācija tieši ietekmē globālās preču plūsmas un neveicina kravas apjomu pieaugumu caur Rīgas ostu, norāda uzņēmuma vadība.

Pērn firma ir investējusi jaunu preču grupu un virzienu piesaistē, kam ir jānodrošina plānotā izaugsme arī turpmāk. Ņemot vērā Eiropas ekonomisko stagnāciju, kas tiešā veidā ietekmē visus ostas un loģistikas nozarē strādājošos uzņēmumus Latvijā un pasaulē, un to, ka SIA "Jaunzeltiņi" ir izdevies sasniegt apgrozījuma un peļņas pieaugumu, uzņēmuma vadība secina, ka iepriekšējais gads ir bijis veiksmīgs.

"Ņemot vērā nestabilo politisko un ekonomisko situāciju reģionā, jācenšas nostiprināt piesaistītās preču grupas un jāmeklē jaunas, kas kompensē plūsmas, kurām ir tendence samazināties. Jāturpina strādāt pie jaunu preču grupu piesaistes un projektu izstrādes, kas saistīti ar kravu plūsmas palielināšanu," norādīts uzņēmuma gada pārskatam pievienotajā vadības ziņojumā.

Turklāt 2016.gadā ir paredzēts turpināt darbu pakalpojumu kvalitātes celšanā un izmaksu optimizēšanā, kā arī aktivizēt centienus Eiropas Savienības struktūrfondu piesaistē ar mērķi turpināt izglītot uzņēmuma personālu un attīstīt pakalpojumu spektru.

SIA sniedz klientiem pilna servisa loģistikas pakalpojumu, nogādājot preci no vai uz jebkuru pasaules valsti. Uzņēmuma klienti ir Latvijas un ārvalstu kompānijas, kuras nodarbojas ar dažādu preču tirdzniecību, loģistiku un transportēšanu.

Uzņēmuma īpašnieki ir Artūrs un Āris Veispāli.