Spēļu zāļu "Fenikss" un "Admirāļu klubs" pārvaldītāji pērn audzējuši apgrozījumu

Rīga, 20.maijs, LETA. Spēļu zāles "Fenikss" un "Admirāļu klubs" pārvaldošie uzņēmumi SIA "Alfor" un SIA "Admirāļu klubs" pērn audzējuši apgrozījumu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Spēļu zāļu "Fenikss", "Fenikss laimētava" un bāra "Alfor" pārvaldītājas SIA "Alfor" apgrozījums pērn bija 60,44 miljoni eiro, kas ir par 13% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums bija 53,49 miljoni eiro. Tikmēr uzņēmuma peļņa pērn sasniedza 13,18 miljonus eiro, kas ir par 16,7% vairāk nekā 2014.gadā, kad peļņa bija 11,3 miljoni eiro.

Spēļu zāļu "Fenikss", "Fenikss laimētava" un spēļu zāļu "Admirāļu klubs" pārvaldītāja SIA "Admirāļu klubs" pērn apgrozīja 21,68 miljonus eiro, kas ir par 17% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums bija 18,62 miljoni eiro. Pērn uzņēmums cieta zaudējumus 3 004 545 eiro, bet 2014.gadā uzņēmums strādāja ar peļņu 5,2 miljonu eiro apmērā.

Abi uzņēmumi pērn atjaunoja spēļu automātu klāstu, uzlaboja klientu apkalpošanas standartus un veica vairāku spēļu zāļu rekonstrukciju. 2014.gada 31.decembrī azartspēles tika organizētas "Alfor" pārvaldībā esošajās 93 spēļu zālēs ar 2675 spēļu automātiem un "Admirāļu kluba" pārvaldībā esošajās 32 spēļu zālēs ar 911 spēļu automātiem.

Pagājušajā gadā "Alfor" sāka interaktīvās spēļu vietnes "ww.feniksscasino.lv" darbību. Tāpat pagājušajā gadā tika pabeigta iepriekš iegādātās SIA "Spēļu nams" reorganizācija, pievienojot to uzņēmumam "Alfor". Pēc tam tika veikta rekonstrukcija, atjaunojot "Spēļu nama" vietas darbību.

"Admirāļu klubs" pagājušā gada laikā uzņēmuma attīstībā ieguldīja 3,74 miljonus eiro, no tiem 2,43 miljoni eiro investēti jaunos spēļu automātos. Uzņēmuma meitaskompānijā Igaunijā "Novoloto" pērn atvērusi vienu jaunu spēļu zāli. Šogad, iespējams, tiks atvērtas vēl divas vai viena jauna spēļu zāle.

Abi uzņēmumi šogad plānojuši turpināt organizēt darbību savās esošajās spēļu zālēs, kā arī uzlabot un pilnveidot procesus teicamai klientu apkalpošanas kultūras nodrošināšanai. Tādējādi tiek plānots panākt abu uzņēmumu ieņēmumu pieaugumu.

Līdzīgi kā iepriekšējā gadā, arī šogad turpmāko ekonomisko izaugsmi nelabvēlīgi var ietekmēt nenoteiktība saistībā ar ģeopolitiskās situācijas attīstību un ar to saistīto ekonomisko sankciju ietekmi uz Latvijas ekonomiku, kas negatīvi var atsaukties arī uz iedzīvotāju pirktspēju un brīvo naudas līdzekļu apmēru, kuru tie spēs atvēlēt izklaidei un atpūtai, teikts vadības ziņojumos.

SIA "Alfor" dibināta 2000.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 9 960 102 eiro, bet SIA "Admirāļu klubs" reģistrēts 1995.gadā, tā pamatkapitāls ir 8 537 230 eiro.

Abi uzņēmumi pieder Austrijā reģistrētai kompānijai "Austrian Gaming Industries GmbH" - 60%, kā arī SIA "Foroms" - 40%. Savukārt SIA "Foroms" pieder SIA "FVR Invest", kas pilnībā pieder abu uzņēmumu valdes priekšsēdētājam Jānim Zuzānam.