"Cido grupa" Rīgā veidos instalāciju par ūdens lomu uzturā

Rīga, 20.maijs, LETA. Dabīgā minerālūdens "Mangaļi" ražotājs SIA "Cido grupa" sadarbībā ar uztura speciālistiem sāk izglītojošu projektu "Mangaļi runājošais parks", kopā ar skolēniem no dažādām pilsētām veidojot "runājošu" minerālūdens pudeļu instalācijas, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Pirmā minerālūdens parka atklāšana notiks šodien Rīgā, Esplanādē, no plkst.14.

Līdz pat jūlijam sadarbībā ar vietējo skolu bērniem instalācijas tiks izvietotas arī Siguldā, Cēsīs, Liepājā, Kuldīgā, Jelgavā, Dobelē, Jēkabpilī un Ventspilī.

Projekts Rīgā veidots kopā ar pamatskolas "Rīdze" skolēniem - viņi izstrādājuši un ierunājuši ūdens vēstījumus "runājošajām" minerālūdens pudelēm. Pasākumā interesentiem būs iespēja aprunāties ar uztura ekspertiem, kā arī uzklausīt skolēnu prezentācijas par ūdeni.

Kā norādīja "Cido grupas" Bezalkoholisko dzērienu kategorijas Baltijā vadītāja Līga Sakne, sabiedrībai kopumā ir labas zināšanas, ka uzturā ir jādzer daudz ūdens, tomēr realitātē ūdens patēriņš ir daudz mazāks par veselības organizāciju un uztura speciālistu ieteikto daudzumu.

"Tāpēc kopā ar skolām un uztura speciālistiem sākām projektu, kurā dažādās vietās ar runājošām minerālūdens pudelēm vidē stāstīsim, cik daudz un kāpēc mums ir jādzer ūdens," sacīja Sakne.

Saskaņā ar Slimības profilakses un kontroles centra datiem Latvijas iedzīvotāji vidēji dienā izdzer 0,8 litrus ūdens pretstatā 1,5-2 litriem dienā, ko iesaka uztura speciālisti un veselības organizācijas.

"Cido grupa" ir vadošais dzērienu ražotājs Baltijā, kura produktu portfelī ir gan sulas, nektāri un sulu dzērieni, gan dabīgais minerālūdens, dzeramais ūdens un alus.

Kā ziņots, "Cido grupa" 2014.gadā strādājusi ar 55,93 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 1% pieaugums salīdzinājumā ar 55,89 miljoniem iepriekšējā gadā, liecina ''Firmas.lv" informācija. Tikmēr uzņēmuma peļņa samazinājusies četrkārtīgi - no 2,42 miljoniem eiro 2013.gadā līdz 581 334 eiro 2014.gadā.

Pagājušā gada finanšu datus uzņēmums vēl nav publiskojis.

"Cido pārtikas grupa" dibināta 1994.gadā. 2006.gadā, apvienojoties ar SIA "Cido logistika", tās nosaukums tika mainīts uz SIA "Cido grupa". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 117 054 eiro, tas nodarbina 334 darbiniekus.

Kopš 2004.gada "Cido pārtikas grupa" ir Dānijas AS "Royal Unibrew" grupas uzņēmums.