"Bauskas alus" izdod aldarim Kārlim Zālītim veltītu grāmatu

Rīga, 16.maijs, LETA. Svinot AS "Bauskas alus" aldara, viena no Latvijas vecākajiem meistariem Kārļa Zālīša 90.dzimšanas dienu un 65 uzņēmumā nostrādātos gadus, šonedēļ tiks rīkoti grāmatas "Sirds pareizajā pusē" atklāšanas svētki, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Autobiogrāfijas autors Vilnis Auzāns grāmatā aprakstījis Zālīša veikumu ne tikai "Bauskas alus" šķirņu radīšanā, bet arī viņa darbu pie populārajiem iesala dzērieniem "Veselība" un "Porteris". Viena alus šķirne ir nosaukta vecmeistara vārdā "Meistara alus", kurai šogad ir svētku etiķete par godu vecmeistara jubilejai.

Sava mūža laikā Zālītis dalījies ar zināšanām, sniedzot padomus un konsultācijas arī citās alus darītavās, tādējādi attīstot alus nozari Latvijā. Viņa darbs ir novērtēts ar daudziem apbalvojumiem par ieguldījumu alus nozarē, kā arī viņam ir piešķirts 5.pakāpes Trīszvaigžņu ordenis.

Pasākums notiks piektdien, 20.maijā, Rīgā, Aldaru ielā 5, sākums plkst.11.

Pasākuma laikā Zālītim tiks piešķirta Latvijas valsts aizsardzības fonda "Lāčplēsis" Zelta goda zīme par mūža ieguldījumu alus rūpniecības attīstībā.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem "Bauskas alus" apgrozījums pērn bija 4,76 miljoni eiro salīdzinājumā ar 4,97 miljoniem pirms gada, bet peļņa sasniedza 556 789 eiro salīdzinājumā ar 514 565 eiro 2014.gadā.

"Bauskas alus" ražotne izvietota Bauskas rajona Īslīces pagastā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 786 996 eiro, un tas nodarbina 74 darbiniekus.

Uzņēmums ražo sešu veidu alu, iesala dzērienus "Veselība" un "Porteris", kā arī kvasu.

"Bauskas alus" 100% kapitāldaļu pieder SIA "BA Holdings", kuras īpašnieks ar 50% kapitāldaļu ir "Bauskas alus" vienīgais valdes loceklis Vladimirs Barskovs, kā arī Jurijs Šancovojs un Boriss Raigorodskis ar 25% kapitāldaļu katrs.