Kokapstrādes uzņēmums "Staļi" pērn strādājis ar apgrozījuma un peļņas kāpumu

Rīga, 13.maijs, LETA. Priekuļu novada kokapstrādes uzņēmuma SIA "Staļi" apgrozījums pērn bijis 16,16 miljoni eiro salīdzinājumā ar 16,13 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

Uzņēmuma peļņa palielinājusies par 29% - no 140 866 eiro 2014.gadā līdz 182 956 eiro pagājušajā gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, uzņēmums pērn turpinājis attīstīt kokskaidu granulu ražošanu. Salīdzinot ar 2014.gadu, realizācija pieaugusi kopumā par 1,01% gan Latvijā, gan eksporta tirgos. Pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas uz vienu realizācijas eiro pērn salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu samazinājušās līdz 0,872 eiro.

Tāpat norādīts, ka pagājušajā gadā turpinājās ražošanas procesu reorganizācija, tika ieviesti jauni produkcijas veidi, līdz ar to palielinājās realizācijas iespējas Anglijā, Francijā un Zviedrijā, kā arī tiek meklēti papildu noieta tirgi.

"Staļu" darbības profils ir logu un durvju sagatavju, mēbeļu plātņu un granulu ražošana. Produkcija galvenokārt tiek eksportēta uz Eiropas Savienības valstīm, granulas tiek realizētas Igaunijā, Holandē un Itālijā.

"Staļi" reģistrēti 1992.gadā Priekuļu pagasta "Ķingās", to pamatkapitāls ir 4,3 miljoni eiro, uzņēmums nodarbina 278 darbiniekus.

"Staļu" 100% kapitāldaļu īpašniece ir Igaunijas kompānija "Metsamaterjali Agentuur".