Uzņēmums "iCotton" investējis 8,1 miljonu eiro jaunas ražošanas līnijas izveidē

Rīga, 11.maijs, LETA. Mitro salvešu, bērnu autiņbiksīšu un vates produkcijas ražotājs SIA "iCotton" ar bankas "Citadele" līdzfinansējumu investējis 8,1 miljonu eiro jaunas ražošanas līnijas izveidē.

Tādējādi "iCotton" kļuvis par Baltijā vadošo vates izstrādājumu ražotāju, kas īsteno pilnu ražošanas procesu no kokvilnas pārstrādes neaustā audeklā līdz gala produktam - vates plāksnītēm un citiem izstrādājumiem, teikts paziņojumā medijiem.

Plānots, ka īstenotais projekts uzņēmuma apgrozījumu palielinās vismaz piecas reizes.

Itālijas un Krievijas kopuzņēmums "iCotton" kopš 2013.gada Liepājā ražo mitrās salvetes un bērnu autiņbiksītes. Īstenojot apjomīgo investīciju projektu 8,1 miljona eiro apmērā, "iCotton" sācis arī vates izstrādājumu izejmateriāla - neausta kokvilnas audekla - ražošanu, kā arī paplašinājis savu produkcijas klāstu ar vates plāksnītēm un vates irbulīšiem.

Uzņēmumā "iCotton" strādā 180 darbinieku. Kopš marta, kad jaunā ražošanas līnija palaista testa režīmā, "iCotton" saražojis 100 tonnas neaustas kokvilnas auduma un divus miljonus vates plāksnīšu iepakojumu. "iCotton" radis eksporta tirgu Polijā, Itālijā, Zviedrijā un Čehijā. Pašlaik aktīvas sarunas norit ar uzpircējiem Lielbritānijā. Produkcija tiek realizēta arī Krievijas un Ukrainas tirgū, uz kurieni uzņēmums eksportēja arī iepriekš.

"Jaunās, modernās iekārtas ļauj uzlabot kvalitāti gala produktam, un varam pircējiem piedāvāt augstākās kvalitātes vates plāksnītes par zemākām cenām. Papildu inovācija produkcijā ir arī bambusa šķiedru izmantošana vates plāksnītēs, kas samazina alerģijas riskus," paziņojumā raksta "iCotton" izpilddirektors Sergejs Binkovskis. Viņš atzīst, ka Latvijā, tāpat kā daudzu citu Eiropas valstu tirgos, šajā segmentā dominē Polijas ražotāji. Uzņēmums "iCotton" apņēmies situāciju mainīt, ļaujot pircējiem izvēlēties Latvijā ražotu, kvalitatīvu produktu. Paredzēts, ka pirmās "iCotton" ražotās vates plāksnītes Latvijas veikalu tīklos būs nopērkamas maija nogalē.

Uzņēmums ražo un vairumtirdzniecībā pārdod arī vates produkcijas izejmateriālus. "Jaunās ražošanas līnijas ļauj ne vien pašiem sevi nodrošināt ar augstākās kvalitātes neaustā kokvilnas audumu, bet to arī piedāvāt citiem ražotājiem," skaidro Binkovskis.

No kopējām 8,1 miljona eiro investīcijām jaunajā projektā 5,7 miljonus eiro veido bankas "Citadele" finansējums, izmantots arī Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums un paša uzņēmuma ieguldījums.

"Firmas.lv" dati rāda, ka uzņēmuma "iCotton" īpašnieki uz pusēm ir Itālijas uzņēmums "Sanitars S.P.A" un Krievijas pilsonis Maralbeks Gabdsatarovs. Uzņēmuma 2015.gada finanšu dati vēl nav publicēti, taču 2014.gadā uzņēmums apgrozīja 5,73 miljonus eiro un strādāja ar 173 573 eiro zaudējumiem.