Pētījums: 40% Latvijas iedzīvotāju nepievērš uzmanību pārtikas produktu iepakojumam

Rīga, 5.maijs, LETA. Mazāk nekā puse jeb 40% aptaujāto respondentu Latvijā norādījuši, ka iepakojums nav noteicošais faktors pārtikas produktu izvēlē, liecina SIA "Tetra Pak" veiktā pētījuma "Baltijas iedzīvotāju pārtikas izvēles un dzīvesstila paradumi" rezultāti.

Trešdaļai jeb 33% no visiem pārtikas produktu pircējiem, izvēloties produktus, iepakojums ir nozīmīgs faktors.

Turklāt septiņi no desmit respondentiem Baltijas valstīs atzinuši, ka videi draudzīga pārtikas un dzērienu iepakojuma nozīme nākamo trīs gadu laikā pieaugs, secināts pētījumā.

Uzņēmuma "Tetra Pak" Baltijas valstu pārtikas izvēles un iepakojuma pētījuma prezentācija notiks nākamnedēļ 10.maijā, kad notiks arī izglītojošās kampaņas "Labs iepakojums labai dzīvei" atklāšanas pasākums, kura laikā plānots iepazīstināt gan ar pētījuma rezultātiem, gan izvērstu tendenču analīzi par pārtikas produktu izvēli un lietošanas paradumiem, informē "Tetra Pak" pārstāve Lelde Valeika.

Pasākums notiks otrdien, 10.maijā, plkst.11 Kalnciema kvartāla kafejnīcā Rīgā, Kalnciema iela 35.

Pasākumā piedalīsies "Tetra Pak" Ziemeļvalstu un Rietumeiropas reģiona Vides direktors Ēriks Lindrots, "Tetra Pak" Baltijas reģiona vides projektu vadītāja Marija Slaidiņa, biedrības "Zaļā brīvība" valdes priekšsēdētājs Jānis Brizga, kampaņas "Labs iepakojums labai dzīvei" vēstnieki - veselīga dzīvesveida entuziaste un bloga "happywhispers.lv" autore Līga Andžāne un ģimenes bloga "viensplusviens.lv" autori Laura un Toms Grēviņi.

Pētījums veikts šī gada aprīlī sadarbībā ar tirgus un sociālo pētījumu aģentūru "Latvijas fakti", aptaujājot 3112 respondentu izlasi vecumā no 15 līdz 74 gadiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Tetra Pak" pērn apgrozīja 22,76 miljonus eiro, kas ir par 6% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums bija 21,64 miljonus eiro. Uzņēmums pērn nopelnīja 424 745 eiro, kas ir par gandrīz 40% vairāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 304 489 eiro.

SIA "Tertra Pak" dibināta 1991.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 21 300 eiro. "Tetra Pak" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Tetra Laval Holdings BV".