Plātņu ražotājam "Kronospan Riga" pērn apgrozījuma un peļņas samazinājums

Rīga, 3.maijs, LETA. Plātņu ražotāja SIA "Kronospan Riga" jeb kādreizējā "Bolderaja LTD" pagājušajā gadā strādājusi ar 154,71 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 5% samazinājums salīdzinājumā ar 2014.gada rādītāju - 164,04 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma peļņa samazinājusies par 13% - no 30,25 miljoniem eiro 2014.gadā līdz 26,20 miljoniem pērn.

Kā norādīts vadības ziņojumā, uzņēmums pagājušajā gadā zaudējis tirgus daļu Krievijā konkurences pieauguma, rubļa devalvācijas un pārdošanas izmaksu dēļ, taču zaudējumus izdevies kompensēt, operatīvi attīstot klientu bāzi Ziemeļeiropā.

Uzņēmuma jaudas ļauj saražot ap 1,2 miljoniem kubikmetru dažādu plātņu.

Kopumā pērn veiktas 8,94 miljonu investīcijas - lielākie projekti bija jaunas žāvētavas un gatavās produkcijas noliktas ēkas izbūve. Tiek prognozēts, ka veiktās investīcijas ļaus palielināt jaudas, paplašināt produktu sortimentu, uzlabot koksnes plātņu kvalitāti un izvērst tirgus daļu Skandināvijā, Baltijas valstīs un Ziemeļeiropā.

"Kronospan Riga" jeb toreizējā "Bolderaja Ltd" dibināta 1993.gadā, privatizējot 1969.gadā izveidoto "Bolderājas koksnes kompleksās pārstrādes kombinātu".

Uzņēmuma darbības profils ir kokskaidu plātņu, skaidu plātņu un laminēto kokskaidu plātņu ražošana. Uzņēmums nodarbina 298 darbiniekus.

"Kronospan Riga" īpašniece ar 100% kapitāldaļu 40,99 miljonu eiro vērtībā ir Kiprā reģistrētais uzņēmums "Aureja Limited", kura māteskompānija ir Austrijas koncerns "Kronospan Group".

"Kronospan Riga" ir viens no mežsaimniecības un kokapstrādes industrijas topa nemainīgajiem līderiem "Latvijas tālruņa", "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotajā "Latvijas biznesa gada pārskatā".