"airBaltic" aprīlī Igaunijā apkalpoja par 64% pasažieru vairāk nekā pērn

Rīga, 3.maijs, LETA. Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" aprīlī Igaunijā apkalpojusi par 64% pasažieru vairāk nekā pērn analoģiskā laika periodā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Kopumā aprīlī apkalpoti 28 474 pasažieri ceļojumos uz un no Igaunijas.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss skaidro, ka pirmo reizi vēsturē "airBaltic" ir lielākā aviokompānija Igaunijā.

"airBaltic" aprīlī lidojumos no Tallinas pārvadāja 28 474 pasažierus, salīdzinot ar 17 378 attiecīgajā mēnesī pērn. Vietējā aviokompānija "Nordica" Tallinā pārvadāja par 4% mazāk ceļotāju nekā "airBaltic".

"airBaltic" ir uzlabojusi savus piedāvājumus no Tallinas, sākot lidojumus tiešajā maršrutā uz Viļņu ar diviem rīta un vakara reisiem. Biļešu cenas sākas no 29 eiro.

"airBaltic Horizon 2021" biznesa plāns paredz nākamajos piecos gados pārvaldīt 11 tiešos maršrutus no Viļņas un Tallinas apvienojumā ar ērtu pārsēšanos Rīgā.

Kā ziņots, "airBaltic" 2014.gadā strādājusi ar 254 179 669 eiro apgrozījumu un 10 668 043 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Apgrozījums ir nedaudz - par 8% - samazinājies, salīdzinot ar 2013.gadu, kad aviokompānija apgrozīja 278 805 614 eiro.

Savukārt peļņa ir pieaugusi vairāk nekā piecas reizes, salīdzinot ar 2013.gadu, kad tā bija 2 020 506 eiro.

AS "Air Baltic Corporation" ir dibināta 1995.gadā.

Iepriekš Tallinas lidostā skaidroja, ka martā par lielāko operatoru pēc apkalpoto pasažieru skaita lidostā kļuvusi Igaunijas nacionālā aviokompānija "Nordica", kura marta beigās sākusi regulāros reisus uz Berlīni, Parīzi un Vīni.

"Nordica" lidojumus sāka pērn novembrī pēc iepriekšējās Igaunijas nacionālās lidsabiedrības "Estoanin Air" bankrota. Jau vēstīts, ka pēc Eiropas Komisijas (EK) pērnā gada 7.novembrī paziņotā lēmuma, ka "Estonian Air" ir jāatmaksā valstij tās sniegtā palīdzība 85 miljonu eiro apmērā, jo šī palīdzība neatbilst Eiropas Savienības (ES) noteikumiem, tika nolemts "Estonian Air" likvidēt, tāpēc tā pārtrauca reisus.

Gatavojoties šādam EK lēmumam, Igaunijas valdība 25.septembrī nodibināja jaunu nacionālo aviokompāniju "Nordic Aviation Group", kas sāka veikt reisus no Tallinas lidostas pērn 8.novembrī.