Lai nepieļautu kaitējumu videi, Bauskā sakārtos trīs namu ūdensapgādi un kanalizāciju

Jelgava, 2.maijs, LETA. Bauskas novada domes deputāti lēmuši par 6234 eiro palielināt SIA "Bauskas ūdens" pamatkapitālu, lai uzņēmums sakārtotu vairāku māju ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas, jo tās rada kaitējumu videi, aģentūra LETA uzzināja domē.

SIA "Bauskas ūdens" darbinieki kopā ar Bauskas novada administrācijas Saimnieciskās nodaļas vadītāju Mārtiņu Vilciņu ir apsekojuši trīs daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Rīgas ielā 44, Upmalas ielā 10 un Mēmeles ielā 11 un konstatējuši, ka šo īpašumu ūdensapgāde un notekūdeņu novadīšana nav sakārtota un rada kaitējumu apkārtējai videi, skaidro pašvaldībā.

Uzņēmums ir sagatavojis būvdarbu tāmes ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšanai par 6233 eiro. No tiem 3613 eiro nepieciešami darbiem Upmalas ielā, 1252 eiro - Mēmeles ielā, bet 1368 eiro - remontiem Rīgas ielā.

SIA "Bauskas ūdens" tīklu izbūves darbus var veikt, izmantojot savus resursus, taču tam ir nepieciešams ārējais finansējums, tāpēc uzņēmums lūdzis pašvaldību atbalstīt kapitālsabiedrības pamatkapitāla palielināšanu par 6234 eiro, ko deputāti aprīļa domes sēdē arī apstiprināja. Līdzekļi piešķirti no Bauskas novada pašvaldības 2016.gada budžeta rezerves fonda.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Bauskas ūdens" pamatkapitāls ir 2 158 546 eiro. Pērn uzņēmuma apgrozījums bija 572 448 eiro, bet peļņa - 1391 eiro.