"Latvijas Valsts ceļu" apgrozījums pērn palielinājies par 12%

Rīga, 28.apr., LETA. Uzņēmums VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) pērn strādājis ar 13,6 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12% vairāk nekā gadu iepriekš, un 57 793 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Peļņa pieaugusi par aptuveni 10 000 eiro.

Uzņēmuma vadības ziņojumā skaidrots, ka pērn no gadam plānotajiem būvdarbu iepirkumiem 90% tika izpildīti jau pirmajā ceturksnī, kad arī tika noslēgti 36 būvdarbu līgumi. Līdz ar to būvdarbus varēja sākt jau martā. Kopumā asfalta segums rekonstruēts un atjaunots 600 kilometru garumā.

Kā riski un problēmas LVC vadības ziņojumā minēti nepietiekamais finansējums, pieredzes trūkums, valdībai lemjot par privātās un publiskās partnerības procedūras sākšanu autoceļu būvniecībā, kā arī spēja saglabāt LVC personāla kompetenci un kapacitāti.

Kā 2016.gada risks minētas arī neskaidrības par plānoto finanšu pieauguma nodrošināšanu autoceļu tīkla uzturēšanai, kā arī zemes atsavināšanas process ietverot vairākus aspektus, kas apdraud savlaicīgu autoceļu rekonstrukciju un finanšu apguvi.

"Latvijas Valsts ceļi" pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē tam piešķirto finansējumu, plāno un vada valsts autoceļu tīkla uzturēšanu un attīstību, organizē valsts pasūtījumu valsts autoceļu tīklā veicamajiem darbiem un pakalpojumiem, pasūta un vada valsts autoceļu tīkla standartu un tehnisko noteikumu projektu izstrādi, uztur un pilnveido valsts un pašvaldību autoceļu sarakstu, kā arī pārrauga pašvaldību autoceļu tīklu.