Biotehnoloģisko iekārtu ražotājs "Biosan" pērn ievērojami palielinājis peļņu

Rīga, 26.apr., LETA. Biotehnoloģisko iekārtu ražotāja SIA "Biosan" pērn ievērojami palielinājusi peļņu, tai sasniedzot 460 946 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gadu iepriekš uzņēmums nopelnīja 206 397 eiro.

Pērn uzņēmuma apgrozījums bija 7,28 miljoni eiro, kas ir par 4% vairāk nekā 2014.gadā, kad tas apgrozīja 7,04 miljonus eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma pārdošanas strukturālā analīze pērn liecina gan par negatīviem, gan pozitīviem rādījumiem. Negatīvais fakts pērn bija par 29% sarukusī pārdošana Krievijā, kas esot saistīta gan ar rubļa kursa kritumu, gan ar pieprasījuma samazināšanos, kā arī ekonomiskajām sankcijām un importa aizvietošanas kampaņām Krievijā.

Uzņēmuma vadība ir bažīga par to, ka šī tendence saglabāsies arī šogad.

Kā pozitīva tendence vadības ziņojumā norādīts lielāks pārdošanas apjoms Āzijā, kur pieaugums bijis par 24%, salīdzinot ar 2014.gadu, Rietumeiropā un Austrumeiropā - par 10%, Latvijā - 15%. Plānojot pārdošanu šogad, šī pozitīvā tendence tika ņemta par turpmākās attīstības pamatu.

Pagājušajā gadā uzņēmuma ražošanas daļa pārņēma un reorganizēja jaunu iekārtu eksperimentālās salikšanas posmu un sāka ražot trīs jaunus produktus, kā arī tika izstrādāta un realizēta pašreizējo produktu tehnoloģiskā modernizācija.

Šogad uzņēmums plāno palielināt apgrozījumu par 2-3%, sērijveida ražošanai izmantot vairākas jaunas iekārtas, kā arī tiek plānots turpināt darbus pie ražošanas cikla optimizācijas.

SIA "Biosan" dibināta 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 415 760 eiro. "Biosan" pieder Anglijā reģistrētai kompānijai "Grant Instruments (Cambridge) Limited" - 50%, Vasilijam Bankovskim - 20%, Svetlanai Bankovskai - 15%, Jānim Blaževičam - 10,21% un Ernestam Blaževičam - 4,79%.