Pieejama "Tildes biroja" versija "Mac" datoriem

Rīga, 22.apr., LETA. Valodas tehnoloģiju uzņēmums "Tilde" šodien laidis klajā programmu "Tildes birojs Mac", kas domāta "Apple" datoru lietotājiem, aģentūru LETA informē uzņēmuma pārstāvji.

Kā vēsta uzņēmumā, jaunā programma sniedz visplašāko latviešu valodas atbalstu operētājsistēmā "OS X" un atver "Apple" datoru lietotājiem plašus Latvijas uzziņas resursus un plašu latviešu literatūras krātuvi.

""Tildes biroju" "Mac" datoriem veidojām ar milzīgu entuziasmu un aizrautību. Kaut arī vienkāršāk būtu bijis adaptēt pašreizējo versiju, mēs izvēlējāmies radīt jaunas paaudzes risinājumu," komentē "Tildes" valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs. "Tas ļāva apvienot labākās "Apple" tehnoloģijas, "OS X" dizaina principus un jaunākās mākoņtehnoloģiju iespējas."

Tagad ikvienam "Mac" lietotājam ir pieejama latviešu valodas pareizrakstības un gramatikas pārbaude, tulkošanas un uzziņas iespējas, pirmais runas atpazinējs latviešu valodā un citas Latvijas datorlietotājiem nepieciešamas iespējas.

""Tildes birojs Mac" ietver digitālo grāmatu lasīšanas programmu un nodrošina piekļuvi plašai latviešu grāmatu bibliotēkai portālā "letonika.lv"," piebilda "letonika.lv" vadītāja Anita Vasiļjeva.

"Tildes birojs" ir Latvijā izstrādāta datorprogramma, kuru šobrīd izmanto vairāk nekā 350 000 lietotāju. Programmatūrā ir iekļauts labākais latviešu valodas mašīntulks, kā arī ir pieejama pasaulē vienīgā latviešu valodas gramatikas pārbaude. Tāpat "Tildes birojā" ir integrēta automātiska latviešu valodas pareizrakstības pārbaude.

SIA "Tilde" ir viens no Eiropas valodas tehnoloģiju uzņēmumiem, kas vienādās daļās pieder Andrejam Vasiļjevam un Uldim Dzenim.

Uzņēmums 2014.gadā apgrozīja 4,98 miljonus eiro, bet nopelnīja 649 775 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.