Kokmateriālu eksportētājam "Sveaskog Baltfor" pērn apgrozījuma un peļņas kritums

Rīga, 20.apr., LETA. Kokmateriālu eksportētājs "Sveaskog Baltfor" pagājušajā gadā strādājis ar 26% apgrozījuma samazinājumu, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājusies divkārt, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 15,710 miljoni eiro salīdzinājumā ar 21,452 miljoniem pirms gada.

"Sveaskog Baltfor" peļņa pērn bija 230 239 eiro salīdzinājumā ar 516 831 eiro 2014.gadā.

Vadības ziņojumā teikts, ka pagājušais gads raksturīgs ar zemu pieprasījumu gan pēc skujkoku papīrmalkas, gan kurināmās koksnes, tikmēr bērza apaļkoku sortimentā pieprasījums raksturojams kā stabils.

Tāpat norādīts, ka "Sveaskog Baltfor" ir kokmateriālu un šķeldas iepirkšanas filiāles Rīgā, Krievu salā, Jaunmīlgrāvja ostā, Skultes ostā, kā arī Lietuvas pilsētā Klaipēdā. Izveidotas piegādes ķēdes starp Latviju un Lietuvu, ilgstošas partnerattiecības nodrošina stabilu papīrmalkas plūsmu caur Igaunijas ostām.

Savukārt šogad "Sveaskog Baltfor" plāno līdzīgu apgrozījumu kā pērn, kas gan var tikt koriģēts atbilstoši tirgus situācijai Eiropā un Latvijā. Kopumā šogad plānots palielināt papīrmalkas pārdošanas apjomu Baltijā, kā arī piesaistīt jaunus klientus ārpus Eiropas Savienības.

"Sveaskog Baltfor" reģistrēts 1996.gadā, tā pamatkapitāls ir 71 142 eiro. Uzņēmums ir Zviedrijas lielākā mežu īpašnieka "Sveaskog Forvaltnings AB" meitasuzņēmums.