Tekstilizstrādājumu nomas uzņēmuma "Lindstrom" apgrozījums pērn audzis par 9%

Rīga, 11.apr., LETA. Tekstilizstrādājumu nomas uzņēmuma SIA "Lindstrom" apgrozījums pērn audzis par 9%, sasniedzot 6,49 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

2014.gadā "Lindstrom" apgrozījums bija 5,97 miljoni eiro.

Pagājušajā gadā "Lindstrom" guva 1,14 miljonu eiro peļņu salīdzinājumā ar 2014.gadā gūto 1,37 miljonu eiro peļņu.

"Lindstrom" darbojas Latvijā kopš 1994.gada. Uzņēmums nodarbojas ar darba apģērbu un maināmo paklāju nomu, tīrīšanu, remontu un mazgāšanu. Patlaban "Lindstrom" nodarbina aptuveni 80 cilvēku.

Tekstilizstrādājumu servisa zīmola "Lindstrom" uzņēmumos nodarbināti vairāk nekā 3000 cilvēku Eiropā un Āzijā. 2014.gadā grupas apgrozījums bija 301 miljons eiro.

"Lindstrom" 100% īpašnieks ir Somijas uzņēmums "Lindstrom Oy".

Jau ziņots, ka "Lindstrom", veicot investīcijas, nolēmis izveidot jaunu darba apģērbu ražotni Tukumā, Melnezera ielā, pārņemot vietējā uzņēmuma SIA "GPT Production Latvia" biznesu. Šā gada decembra beigās vietējais uzņēmums SIA "GPT Production Latvia" beigs ražošanu Tukumā, bet "Lindstrom" nodarbinās visus šī uzņēmuma ražošanā strādājošos. Turklāt "Lindstrom" paplašina savu darbību Latvijā un sāk darba apģērbu ražošanu Tukumā. Uzņēmums uzbūvēs jaunu darba apģērbu ražotni un tajā nodarbinās aptuveni 120 cilvēku.

2010.gadā reģistrētā uzņēmuma SIA "GPT Production Latvia", kas nodarbojas ar darba aizsardzības līdzekļu, formastērpu un darba apģērbu ražošanu, vienīgais īpašnieks ir Somijas pilsonis Ārno Tapani Jākola. Pagājušo gadu uzņēmums noslēdzis ar 1,34 miljonu eiro apgrozījumu un 84 668 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.