"Tele2" peļņa pērn sarukusi par 11%

Rīga, 4.apr., LETA. Telekomunikāciju uzņēmuma "Tele2" peļņa pērn bija 15,182 miljoni eiro, kas ir par 11% mazāk nekā gadu iepriekš, kad uzņēmums spēja nopelnīt 17,157 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tikmēr uzņēmuma apgrozījums pērn sasniedza 103,693 miljonus eiro. Gadu iepriekš uzņēmums apgrozīja 103,547 miljonus eiro.

Iepriekš kompānijā skaidroja, ka uzņēmuma EBITDA jeb peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas, līdzīgi kā pēdējo gadu laikā, arī 2015.gadā sasniedza augstāko EBITDA rentabilitātes rādītāju starp Latvijas mobilo sakaru nozares uzņēmumiem.

"Tele2" EBITDA 2015.gadā bija 32 miljoni eiro.

Uzņēmumā uzsver, ka ar 11,3 miljonu eiro investīciju apjomu "Tele2" aizvadītajā gadā izvirzījās līderpozīcijās, uzbūvējot 4G tīklu ar plašu pārklājumu Latvijā, vienlaikus "Tele2" kā pirmais esot sācis ieviest arī 4G++ tīklu.

"Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs skaidro, ka pērn ar ļoti augstu investīciju apjomu un profesionālu tīkla plānošanu sasniegtas būtiskas izmaiņas mobilo sakaru nozarē. "Kā tehnoloģiju līderis mēs šogad turpinām investēt, attīstot superātrās 4G+ un 4G++ tehnoloģijas. Jau šobrīd "Tele2" 4G+ tīkls ir pieejams 15 Latvijas pilsētās, un šis skaits pieaugs," skaidro uzņēmuma vadītājs.

Svarīgs šī gada uzdevums esot arī pabeigt vērienīgu klientu apkalpošanas centru modernizācijas projektu, kas tika sākts pirms trim gadiem ar mērķi nodrošināt labāko klientu servisu telekomunikāciju nozarē. "Tele2" 24 jaunā koncepta klientu apkalpošanas centri jau veiksmīgi darbojas, šogad plānots ieviest jauno dizaina konceptu vēl 15 atlikušajos klientu apkalpošanas centros Bauskā, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā un Talsos.

Kā ziņots, "Tele2" pērn palielinājis sava 4G un 4G+ tīkla kapacitāti, ieguldot 840 000 eiro 107 jaunu bāzes staciju izveidē Rīgā un tās apkārtnes novados.

"Tele2" dibināts 1997.gadā un pilnībā pieder SIA "Tele2 Holdings", kas savukārt pieder Zviedrijā reģistrētajam uzņēmumam "Tele2 Sverige Aktiebolag".

"Tele2 AB" ir viens no lielākajiem mobilo sakaru operatoriem Eiropā, kas darbojas deviņās valstīs - Austrijā, Igaunijā, Horvātijā, Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Vācijā un Zviedrijā, kā arī ārpus Eiropas - Kazahstānā.