Stikla šķirošanas akcijā "Uzņemies šefību pār konteineru 2!" sašķirotas vairāk nekā 11 tonnas stikla

Rīga, 1.apr., LETA. SIA "Eco Baltia vide" un AS "Latvijas Zaļais punkts" organizētajā stikla šķirošanas veicināšanas akcijā "Uzņemies šefību pār konteineru 2!" sašķirotas vairāk nekā 11 tonnas stikla pudeļu un burku, aģentūru LETA informē "Eco Baltia grupas" pārstāve Dace Jansone.

Akcijas laikā tika pieteikti 68 konteineri stikla šķirošanai.

Savācot visvairāk stikla savos pieteiktajos stikla šķirošanas konteineros, apmaksātu ekskursiju uz plastmasas pudeļu pārstrādes rūpnīcu "PET Baltija" Jelgavā un ceļamaizei "Rimi" dāvanu karti 50 eiro vērtībā saņems aktīvākās stikla šķirotāju klases no Ādažiem, Mārupes un Salaspils.

Balvas saņems Ādažu vidusskolas 1.g klase ar audzinātāju Baibu Mezuli, kuras klase piecos konteineros sašķiroja 1310 kilogramus stikla, Mārupes pamatskolas 3.b klase ar audzinātāju Ingu Biti, kuras klases pieteiktajos divos konteineros sašķiroja 820 kilogramus stikla.

Tāpat balvas saņems Salaspils 1.vidusskolas 5.c klase ar audzinātāju Guntu Lazdiņu, kuras klase pieteiktajā vienā konteinerā sašķiroja 380 kilogramus stikla.

Akcijā "Uzņemies šefību pār konteineru 2!" gandrīz trīs mēnešus Pierīgas reģiona skolu skolēniem bija iespēja sacensties stikla šķirošanas sacensībās un piedalīties arī lekcijās par atkritumu šķirošanu un videi draudzīgu dzīvesveidu. Akcija norisinājās Ādažu, Salaspils un Mārupes novadā.

Jansone informē, ka gada laikā Latvijā tirgū nonāk vismaz 200 000 tonnu dažāda iepakojuma, no kura aptuveni 25 kilogrami ir stikls. Vidēji Latvijā gada laikā viens iedzīvotājs patērē 25 kilogramus stikla. Stikls dabā nesadalās, tāpēc ir svarīgi, lai izlietotais stikla iepakojums nenonāktu atkritumu poligonos, bet gan pārstrādes rūpnīcās.

Stiklu var pārstrādāt bezgalīgu reižu skaitu, saglabājot tā kvalitāti. Viena pārstrādāta stikla pudele nodrošina enerģijas ietaupījumu, kas ļauj 100 vatu lampiņai degt četras stundas vai televizoram strādāt 30 minūtes. Pārstrādājot stiklu, gaisa piesārņojums samazinās par 20%, bet ūdens piesārņojums par 50%.

Jau vēstīts, ka "Eco Baltia vide" 2014.gadu noslēdza ar 7 200 202 eiro lielu apgrozījumu un 187 486 eiro zaudējumiem, liecina SIA "Firmas.lv" informācija.

SIA "Eco Baltia vide" ir SIA "Eco Baltia grupa" uzņēmums. Tā pamatkapitāls ir 143 000 latu (203 470 eiro).