precizēta - "Getliņi" plāno par 3,8 miljoniem eiro būvēt siltumnīcu gurķu audzēšanai

(Informācijas avots 31.marta ziņā precizē iepirkuma summu virsrakstā un 1.rindkopā, pievienota 2.rindkopa.)

Rīga, 1.apr., LETA. SIA "Getliņi Eko" izsludinājusi konkursu jaunas siltumnīcas būvēšanai gurķu audzēšanai par 3,8 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.

"Getliņu Eko" pārstāve Linda Vītola-Barānova atzīmē, ka summa ar PVN varētu būt 4,5 miljoni eiro.

Pretendenti savus piedāvājumus var iesniegt līdz šī gada 11.maija plkst.12 Kaudzīšu ielā 57, Rumbulā, Stopiņu novadā.

Vītola-Barānova arī norāda, ka šis ir atkārtoti izsludināts iepirkums.

"Pirmo iepirkumu izsludinājām februāra vidū, bet iepirkums tika pārtraukts, jo radās nepieciešamība precizēt iepirkuma dokumentāciju, kura potenciālajiem iepirkuma dalībniekiem ir būtiska piedāvājuma sagatavošanai. Lēmām par labu iepirkuma pārtraukšanai un precīzākas informācijas sagatavošanai, nevis iepirkuma pagarināšanai. Tagad izsludinām no jauna," skaidro "Getliņu Eko" pārstāve.

Plānotā siltumnīca ir iecerēta kā gurķu audzēšanas vieta. Gurķu audzēšana ir "Getliņu" jaunais plāns lauksaimniecības virziena attīstībā. Tiks turpināta arī tomātu audzēšana esošajās siltumnīcās, atzīmē Vītola-Barānova.

Siltumnīca iecerēta 0,3 hektāru plaša, piemērota gurķu intensīvai audzēšanai ziemā, izmantojot LED apgaismojumu un rekuperācijas iekārtas.

Projekts tiks īstenots Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gada pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākuma "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās" ietvaros. Šo projektu iecerēts pabeigt līdz 2016.gada gada 31.decembrim.

Kā ziņots, "Getliņu Eko" apgrozījums 2014.gadā bija 11,9 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Tas ir par 4% vairāk nekā 2013.gadā, kad apgrozījums bija 11,5 miljoni eiro. Tikmēr ievērojami ir sarukusi uzņēmuma peļņa, sasniedzot 15 367 eiro, bet 2013.gadā uzņēmuma peļņa bija 941 178 eiro.

Uzņēmums "Getliņi Eko" dibināts 1997.gadā. Tā pamatkapitāls ir 5 995 269 eiro. Uzņēmums pieder Stopiņu novada domei (2,08%) un Rīgas domei (97,92%).