"Rietumu banka" dividendēs izmaksās 36 miljonus eiro

Rīga, 31.marts, LETA. AS "Rietumu banka" akcionāri nolēmuši priviliģēto akciju īpašniekiem dividendēs izmaksāt pusi no bankas 2015.gada tīrās peļņas, kas kopumā sasniedza 72,2 miljonus eiro.

Tādējādi pirmās emisijas priviliģēto akciju gada ienesīgums par pagājušo gadu veido 17,4% gadā, no tiem 8,7% gadā ir dividenžu ienākumi, paziņojumā medijiem informē "Rietumu banka".

Priviliģēto akciju emisijas programmu "Rietumu banka" sāka 2014.gada martā. Līdz šim veiktas kopumā piecas emisijas, kurās bankas klienti un partneri iegādājušies vairāk nekā 19 miljonus šādu akciju.

"Rietumu banka" atzīmē, ka tā pērn sasniedza jaunu peļņas rekordu. Bankas aktīvi veido 3,8 miljardus eiro, klientu depozītu apjoms - 3,2 miljardus eiro, kapitāls un rezerves - 433 miljonus eiro.

Akcionāru sapulcē apstiprināts "Rietumu bankas" finanšu pārskats par 2015.gadu, kā arī auditora "KPMG Baltics" slēdziens.

Kā ziņots, "Rietumu banka" ir pēc aktīviem trešā lielākā banka Latvijā. Pērn tā bija otra pelnošākā banka Latvijā.

Lielākie bankas akcionāri pērn bija "Boswell (International) Consulting Limited" - 33,22%, SIA "Esterkin Family Investments" - 33,12%, SIA "Suharenko Family Investments" - 17,34%.

Pēc "Firmas.lv" datiem, "Esterkin Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Leonids Esterkins, bet "Suharenko Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Arkādijs Suharenko.