"RERE grupa" šogad plāno četras reizes lielāku apgrozījumu nekā pērn

Rīga, 14.marts, LETA. Šogad būvkompāniju holdings AS "RERE grupa" plāno gandrīz četras reizes lielāku apgrozījumu nekā pērn - plānots šogad sasniegt 35 miljonu eiro apgrozījumu, intervijā aģentūrai LETA sacīja AS "RERE grupa" valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš.

"Ja uzņēmumam labi veiksies ar vairākām iecerēm, šo apjomu pat varētu pārsniegt," sacīja Āboltiņš-Āboliņš.

"RERE grupu" veido trīs uzņēmumi - "RERE būve", "RERE vide" un "RERE meistari". "RERE būve" specializējas kā būvniecības ģenerāluzņēmējs, "RERE vide" nodarbojas ar infrastruktūras projektiem un ceļu būvi, bet "RERE meistari" galvenā kompetence ir restaurācija.

""RERE grupa" ir pilnīgi jauns uzņēmums, to nevajag jaukt ar SIA "Re&Re". Mēs savu biznesu veidojam, ņemot vērā "Re&Re" pieredzi un šīs kompānijas kompetences, radot pilnīgi jaunu biznesu ar jauniem principiem un jaunu pārvaldības modeli. Jaunais uzņēmums netiek veidots uz "Re&Re" bāzes, uzņēmums "Re&Re" turpina pildīt savas saistības un strādāt savos objektos," skaidroja Āboltiņš-Āboliņš.

Viņš sacīja, ka pagājušais gads "RERE grupai" bija ar nelieliem zaudējumiem. Pēc operatīvajiem datiem, "RERE grupas" trīs uzņēmumi pērn ir strādājuši ar 8,56 miljonu eiro apgrozījumu.

"Arī šogad ir plānoti zaudējumi, un lielā mērā tas ir saistīts ar to, ka šobrīd ļoti aktīvi investējam sava objektu portfeļa attīstībā un apgrozījuma veidošanā. Otrs šogad plānoto zaudējumu iemesls ir situācija tirgū - šogad ļoti pietrūkst labu projektu, kā rezultātā katram no objektiem peļņas rādītāji ir ļoti pieticīgi," stāstīja Āboltiņš-Āboliņš.

Būtiskākie "RERE grupas" objekti šobrīd ir stacionāra "Gaiļezers" ambulatorās daļas rekonstrukcija, tekstila izstrādājumu ražotnes būvniecība Tukumā, mūzikas skolas pārbūve un rekonstrukcija Kuldīgā, apdares darbi "Z-Towers" augstceltnē, kas ir ļoti apjomīgs projekts ar augstām kvalitātes prasībām.

Vēl no lielākajiem objektiem Āboltiņš-Āboliņš minēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta depo ēku Apē, Rīgas ielas rekonstrukciju Salaspilī, Jūrmalas ūdenssaimniecības attīstības projekta 3.kārtu.

"Šajos nosauktajos objektos patlaban jau notiek būvdarbi. Daži no šiem objektiem ir pietiekami lieli un tiks pabeigti tikai nākamgad. Objektus, kuri patlaban vēl ir līgumu slēgšanas fāzē, patlaban vēl nevēlētos atklāt. Iespējams, ka tuvākajā laikā šo sarakstu papildinās vēl pāris būtiski objekti. Kopumā patlaban projektu komanda strādā pie uzņēmuma vēsturē lielākā projektu daudzuma, kas tiek izvērtēts," sacīja Āboltiņš-Āboliņš.

Viņš piebilda, ka biznesa plāns paredz apgrozījuma kāpumu katru gadu, neraugoties uz kopējo situāciju būvniecības nozarē kopumā. "Ceru, ka varam kļūt par vienu no spēcīgākajiem būvniekiem Latvijā," uzsvēra Āboltiņš-Āboliņš.

"RERE grupa" tika izveidota 2014.gada septembrī, to dibināja SIA "Re&Re" darbinieku un vadītāju komanda, kas "RERE grupā" attīsta jaunu būvniecības kompānijas korporatīvās pārvaldības modeli un augstus kvalitātes un drošības standartus.

"RERE grupas" meitassabiedrības nodrošina pakalpojumus tādās jomās kā ēku būvniecības, rekonstrukcijas un restaurācijas, infrastruktūras projekti (ūdens, ceļi, ielas), galdniecības izstrādājumu ražošana un restaurācija, iekšējā apdare, būvniecības garantijas pakalpojumi, kā arī būvniecības konsultācijas, kam "RERE grupa" nodrošina centralizētus biznesa vadības un administratīvos pakalpojumus.

"RERE grupa" ir 100% kapitāldaļu īpašniece uzņēmumos "RERE būve", "RERE vide" un "RERE meistari", liecina "Firmas.lv" informācija.

1993.gadā dibinātā "Re&Re" īpašnieki ir Didzis Putniņš, Ainārs Pauniņš, Egils Bērzups un Marģers Bitmetis, katram pieder 25%. Savukārt "RERE grupa" ir slēgta akciju sabiedrība un tās akcionāru sastāvs netiek atklāts.

Visu interviju ar Āboltiņu-Āboliņu var lasīt biznesa portāla "Nozare.lv" sadaļā "Viedokļi, intervijas" (http://www.nozare.lv/comments/item/1339F361-F6A1-7452-5FC7-531D8449B899/ ) un aģentūras LETA sadaļā "LETA+" (http://www.leta.lv/plus/1339F361-F6A1-7452-5FC7-531D8449B899/ ).