"Baltic International Bank" paplašina valdi, tajā ieceļot risku direktoru Bogdanu Andruščenko

Rīga, 1.marts, LETA. AS "Baltic International Bank" padome nolēmusi paplašināt bankas valdi, par valdes locekli ieceļot risku direktoru Bogdanu Andruščenko.

"Bankām darbojoties sarežģītā un augstas konkurences tirgū, arvien būtiskāk ir nodrošināt prasmīgu risku pārvaldību. Mums kā bankai ir svarīgi sabalansēt peļņas un riska apetīti, lai nodrošinātu ilgtspējīgu gan mūsu klientu, gan pašas bankas izaugsmi," bankas mājaslapā publicētā paziņojumā raksta "Baltic International Bank" valdes priekšsēdētāja Ilona Guļčaka. Viņa pauž pārliecību, ka Adruščenko liks lietā savu ilggadējo pieredzi risku vadības jomā, kas ir būtiski arī pašreizējā banku sektora regulējuma pastiprināšanās kontekstā.

Andruščenko "Baltic International Bank" strādā kopš 2002.gada, ieņemot dažādus amatus. Pēdējos trīs gadus viņš strādājis par bankas Risku kontroles, atskaišu un analīzes pārvaldes vadītāju un risku direktoru.

Andruščenko nepieder "Baltic International Bank" balsstiesīgās akcijas.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem "Baltic International Bank" valdē bez valdes priekšsēdētājas Guļčakas strādā arī valdes locekļi Inese Lazdovska, Alons Nodelmans, Dinārs Kolpakovs, Mārtiņš Neibergs, Nataļja Tkačenko.

Pēc neauditētajiem datiem, "Baltic International Bank" pērn strādāja ar 716 000 eiro peļņu, savukārt koncerna peļņa bija 648 000 eiro.

"Baltic International Bank" lielākie akcionāri ir Valērijs Belokoņs (69,89%) un Vilorijs Belokoņs (30%).

Pērn trešā ceturkšņa beigās "Baltic International Bank" bija 14. pēc aktīviem lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.