"Baltijas Apdrošināšanas nams" pērn strādājis ar 152 457 eiro zaudējumiem

Rīga, 24.febr., LETA. Apdrošināšanas AS "Baltijas Apdrošināšanas nams" pērn strādāja ar 152 457 eiro zaudējumiem, liecina sabiedrības publicētais 2015.gada ceturtā ceturkšņa darbības pārskats.

Savukārt 2014.gadā "Baltijas Apdrošināšanas nams" nopelnīja 99 779 eiro.

"Baltijas Apdrošināšanas nama" nopelnīto prēmiju apmērs pērn bija 7,9 miljoni eiro. Rādītājs salīdzinājumā ar 2014.gadu audzis par nepilniem 6%.

Piekritušās neto atlīdzību prasības pērn sasniedza 4,16 miljonus eiro, salīdzinājumā ar 2014.gadu augot par 14%.

"Baltijas Apdrošināšanas nama" bruto parakstīto prēmiju apmērs 2015.gadā sasniedza 13,75 miljonus eiro. No kopējā bruto parakstīto prēmiju apmēra lielāko īpatsvaru jeb 5,07 miljonus eiro pērn veidoja OCTA apdrošināšana. Būtisku īpatsvaru bruto parakstīto prēmiju kopapjomā - 3,74 miljonus eiro - veido sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšana. Savukārt īpašumu apdrošināšanā pret uguns un dabas stihiju postījumiem bruto parakstīto prēmiju apmērs pērn bija 2,1 miljons eiro.

"Baltijas Apdrošināšanas nama" pārskatā rakstīts, ka apdrošinātāja ilgtermiņa mērķis ir tuvāko piecu gadu laikā kļūt par vienu no piecām Latvijas lielākajām apdrošināšanas sabiedrībām nedzīvības apdrošināšanas nozarē. Uzņēmums plāno investīcijas pakalpojumu pilnveidošanā un jaunu pakalpojumu ieviešanā. Otrs stratēģiskās darbības virziens ir sabiedrības konkurētspējas paaugstināšana, nodrošinot klientu apkalpošanas kvalitāti un ieguldot uzņēmuma personāla apmācībā un profesionālo prasmju pilnveidošanā.

"Baltijas Apdrošināšanas nama" vienīgais akcionārs ir SIA "BAN Holdings".

"Firmas.lv" datubāze rāda, ka uzņēmuma "BAN Holdings" 51,01% akciju pieder Ērikam Teilānam, bet 48,99% - Luksemburgā reģistrētajai "ING Luxembourg" SA bankai.