Par 22% pieaug apvidus auto "Jeep" modeļu tirdzniecība

Rīga, 18.febr., LETA. Pagājušajā gadā kopumā pārdoti vairāk nekā 1,2 miljoni apvidus auto "Jeep" modeļu, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

"Jeep" pārstāvis Latvijā, sabiedrības "Autobrava" direktors Andris Sivickis skaidroja, ka 2015.gadā, salīdzinot ar 2014.gadu, šīs markas pārdošanas apjomi pieauguši par 22%. Tas bijis ceturtais gads pēc kārtas, kad tika fiksēta pieaugoša "Jeep" popularitāte visā pasaulē. Latvijā "Autobravas" "Jeep" modeļu pārdošanas apjomi salīdzināmajā ar iepriekšējo periodu pieauguši par 29%.

Pateicoties augošajam "Jeep" pieprasījumam, pērn tika sākta šo modeļu ražošana Brazīlijā, kā arī atjaunota ražošana Ķīnas tirgū, no kura "Jeep" bija aizgājis pirms desmit gadiem.

Sivickis informē, ka šogad aprit 75 gadi, kopš ASV armijai tika piegādāti pirmie visurgājēji ar nosaukumu "Jeep". "2015.gads ir kļuvis par otro rekordlielo "Jeep" pārdošanas apjomu gadu visā pasaulē - pārdoto automobiļu robeža tika sasniegta un ievērojami pārsniedza miljonu. Šie rekordrezultāti ir laba prelūdija 2016.jubilejas gadam", apgalvo Sivickis.

Par godu "Jeep" markas 75 gadu jubilejai ASV tirgū ienāks īpaši šim notikumam paredzēti "Jeep" modeļi. No parastajiem modeļiem tie atšķirsies ar trīs zaļas krāsas toņu virsbūvi, bronzas krāsas disku un citu virsbūves elementu apdari, īpašiem auduma sēdekļiem ar izšūtu jubilejas logotipu, kā arī īpašiem 75.jubilejas logotipiem ārpusē.

2015.gadā izteikti pieaudzis "Jeep" automobiļu pieprasījums Eiropas, kā arī Tuvo Austrumu, Āfrikas reģionā un Dienvidamerikā - attiecīgi par 56% un 135%. Par rekordlielu pārdošanas apjomu mēnesi ir kļuvis decembris, kad pasaulē kopā tika pārdoti 127 879 "Jeep" modeļi un ASV tirgū vien 89 654 modeļi.

Kā skaidro Sivickis, "Jeep" kļūst arvien pazīstamāks arī Latvijā. To esot ietekmējusi atjaunotā modeļu gamma, ko papildinājuši kompaktās klases apvidus auto "Jeep Cherokee" un "Jeep Renegade". Pieprasītākais modelis Latvijā joprojām ir "Grand Cherokee". Absolūtais vairākums no Latvijā pārdodamajiem "Grand Chereokee" modeļiem esot ekskluzīvākās - "Summit" - komplektācijas.

SIA "Autobrava" ir "Fiat", "Alfa Romeo", "Jeep", "Hyundai", "Isuzu", "Suzuki", "SsangYong" un "Seat" pilnvarotā pārstāve Latvijā. "Autobrava" pieder starptautiskajai uzņēmumu grupai "Modus group".

"Autobrava" auto tirgū darbojas piekto gadu. 2014.gadā uzņēmums pārdeva 442 automašīnas, kas ir par 29% vairāk nekā 2013.gadā. 2014.gadā kompānija audzējusi apgrozījumu par 49%, liecina "Firmas.lv" informācija. 2014.gadā apgrozījums sasniedza 5,6 miljonus eiro, bet peļņa bija 114 046 eiro.