"ABLV Bank" nodibinājusi meitassabiedrību "ABLV Advisory Services"

Rīga, 5.febr., LETA. AS "ABLV Bank" kā vienīgais dalībnieks 28.janvārī nodibinājusi jaunu meitassabiedrību SIA "ABLV Advisory Services", kuras pamatkapitāls ir 2800 eiro.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Vadims Reinfelds, valdes loceklis - Aleksandrs Pāže, liecina "Firmas.lv" datubāze.

"ABLV Bank" paziņojumā informē, ka šogad notikušas izmaiņas arī ABLV grupā ietilpstošo "Pillar" sabiedrību sastāvā. Sabiedrībai SIA "Pillar 10" mainīts nosaukums uz SIA "Pillar Investment 1", kā arī ir notikusi dalībnieku maiņa - ar 27.janvāri vienīgais dalībnieks ir SIA "Pillar Investment Group". Nosaukums mainīts arī sabiedrībai SIA "Schaller Kyncl Architekten Riga", kuras jaunais nosaukums ar 2.februāri ir SIA "Pillar Architekten".

Savukārt 25.janvārī dibināta jauna sabiedrība SIA "Pillar Investment 2", kuras pamatkapitāls ir 10 000 eiro. Šīs sabiedrības vienīgais dalībnieks ir "Pillar Investment Group". 3.februārī nodibināta jauna sabiedrība SIA "Pillar 22" ar pamatkapitālu 200 000 eiro apmērā, un tās vienīgais dalībnieks ir KS "Pillar Holding Company".

"ABLV Bank" minētajās sabiedrībās ir būtiska netieša līdzdalība.

Kā ziņots, "ABLV Bank" lielākajiem akcionāriem Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,25% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla.

ABLV grupā darbojas "ABLV Bank", "ABLV Bank Luxembourg'', IBAS "ABLV Capital Markets", IPAS "ABLV Asset Management", KS "Pillar Holding Company", AS "ABLV Consulting Services", SIA "ABLV Corporate Services", SIA "New Hanza City" un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības arī Maskavā, Sanktpēterburgā, Vladivostokā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Baku, Taškentā, Honkongā un Limasolā.

"ABLV Bank" peļņa 2015.gada trīs ceturkšņos bija 60,4 miljoni eiro, uzrādot pieaugumu par 20,6% salīdzinājumā ar tādu pašu periodu 2014.gadā.

Pēc Latvijas Komercbanku asociācijas datiem, pērn trešā ceturkšņa beigās "ABLV Bank" bija otra pēc aktīviem lielākā banka Latvijā.