Apsardzes nozarē šogad prognozē uzņēmumu konsolidācijas turpināšanos

Rīga, 4.febr., LETA. Apsardzes nozarē šogad prognozējama uzņēmumu konsolidācijas turpināšanās, aģentūrai LETA norāda apsardzes uzņēmuma SIA "Koblenz drošība" valdes priekšsēdētājs Raivis Terinks.

Viņš atzīmē, ka tas ir skaidrojams ar pagājušajā gadā pieņemto jauno nozares normatīvo regulējumu. "Pagājušais gads nozarē bija būtisks ar to, ka arvien skaidrāk iezīmējās konsolidācijas procesi, kam par iemeslu ir jaunais nozares normatīvais regulējums."

Terinks skaidro, ka mazās kompānijas, kuras nav gatavas investēt savā tehniskajā nodrošinājumā, lai atbilstu jaunajām nozares prasībām, meklē iespējas apvienoties ar kādu lielāku tirgus dalībnieku vai pārdot savu biznesu. Līdz ar to šogad ir paredzama šo procesu paātrināšanās.

Tāpat Terinks atgādina, ka iepriekš Valsts ieņēmumu dienests (VID) paziņoja, ka šī gada viens no VID fokusiem būs cīņa ar aplokšņu algām apsardzes nozarē, ar ko attiecīgi jārēķinās nozares dalībniekiem.

"Uzskatām, ka tas ir būtiski pašai nozarei, lai tā sakārtotos un kļūtu caurspīdīgāka. Nodokļu nomaksa ir būtisks faktors vienlīdzīgu nosacījumu nodrošināšanai visiem komersantiem apsardzes biznesā. Fiziskās apsardzes jomā, kur darba alga veido vairāk nekā 80% no visām izmaksām, nodokļu "optimizēšana" rada negodīgu konkurences priekšrocību, sevišķi valsts iepirkumos, kur godīgajiem uzņēmējiem uzvarēt ir mazas iespējas," uzsver Terinks.

Kā vēstīts, 2015.gada 1.janvārī Latvijā stājās spēkā noteikumi apsardzes nozarē strādājošiem uzņēmumiem, kas paredz, ka līdz 2017.gadam apsardzes firmām jāveic pārsertifikācija un būtiski jāsakārto darba procesi un tehniskais aprīkojums.

Kā ziņots, "Koblenz drošības" apgrozījums pagājušā gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu 2014.gadā, audzis par 18,4%. Tiesa, uzņēmumā neatklāj, cik liels ir pieaugums un apgrozījums naudas izteiksmē.

2014.gadā uzņēmums apgrozīja 3 432 412 eiro un nopelnīja 24 567 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

SIA "Koblenz drošība" ir dibināta 1996.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 30 735 eiro. 90,04% uzņēmuma pieder Simonai Deiftai, bet 9,96% - Antonam Koņevņikovam.

"Koblenz drošība" sniedz pakalpojumus Rīgā un Rīgas reģionā, Salaspilī, Ādažos, Jelgavā un Ventspilī. Uzņēmuma klientu loks (juridiskās un fiziskās personas) sasniedz 7500.