Latvijas "Severstal Distribution" pērn palielinājusi pārdošanas apjomu līdz 537 000 tonnu metāla produkcijas

Rīga, 1.febr., LETA. "Severstal Distribution" uzņēmumu grupas kopējais tirdzniecības apjoms 2015.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājies par 11% un sasniedzis 1,45 miljonus tonnu. Tostarp Latvijas kompānijas SIA "Severstal Distribution" piegāžu apjoms Eiropas valstīm pieaudzis par 24% un veidojis 537 000 tonnu, aģentūru LETA informēja "Severstal Distribution" pārstāve Olga Ņesterova.

Pagājušā gadā "Severstal Distribution" grupas realizācijas apjoms sasniedzis 1,45 miljonus tonnu metālprodukcijas (iekļaujot tirdzniecības apjomu, kas sasniegts, distribūcijas tīkla uzņēmumiem darbojoties kā citu divīzijas kompāniju pārstāvjiem). Tas ir par 11% vairāk nekā pirms gada, kad "Severstal Distribution" piegādes veidoja 1,3 miljonus tonnu (iekļaujot pārstāvju pārdošanas apjomu). 2015.gadā "Severstal Distribution" grupas uzņēmumi realizēja 14% no "Severstal Russian Steel" divīzijas tērauda produkcijas.

"Mums izdodas saglabāt tirdzniecības apjoma pieauguma dinamiku, neskatoties uz metālprodukcijas patēriņa stagnāciju vairumā Eiropas tirgu un kritumu Krievijā. Mēs piegādājam klientiem metālu kopā ar plašu papildu pakalpojumu klāstu - no griešanas metāla servisa centros, sīkkravām un piegādēm pēc grafika līdz, piemēram, muitas dokumentu noformēšanai. Tas viss nodrošina klientiem iespēju nodot mums praktiski visas operācijas, kas saistītas ar metāla piegādi, un koncentrēties uz savu galveno biznesu," norāda "Severstal Russian Steel" divīzijas distribūcijas tīkla vadītājs, SIA "Severstal Distribution" valdes priekšsēdētājs Andrejs Aleksejevs.

Latvijas SIA "Severstal Distribution" piegāžu konsolidētais apjoms Eiropas valstīm 2015.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājies par 24% un sasniedzis 537 000 tonnu. Šajā periodā distribūcijas tīkls palielinājis piegāžu apjomu Ziemeļeiropas valstīs, tostarp Baltijas valstīs, kā arī Austrumeiropas valstīs, jo sevišķi Polijā un Čehijā.

Vairāk nekā puse no kopējā "Severstal Distribution" grupas tirdzniecības apjoma realizēta Krievijā. Neskatoties uz metālprodukcijas patēriņa kritumu Krievijā, grupas tirdzniecības apjoms šajā tirgū palielinājies par 3%, salīdzinot ar 2014.gadu. Turklāt būtisks piegāžu pieaugums reģistrēts rajonos, kas atrodas Volgas krastos. Realizācijas apjoma pieaugumu veicinājusi arī veiksmīga "Severstal-SCM-Vsevolozhsk" produkcijas piegāžu attīstība, kā arī pārstāvju īstenotā divīzijas "Severstal Russian Steel" produkcijas pārdošanas apjoma kāpums.

"Severstal Distribution" grupas piegādes Ukrainā un Baltkrievijā pagājušajā gadā salīdzinājumā ar 2014.gadu palielinājušās par 55% - līdz 136 000 tonnu.

"Severstal Distribution" grupas tirdzniecības apjoma pieaugumu veicinājusi arī pašas saražotās produkcijas palielināšana - šajā periodā tā pieaugusi par ceturtdaļu un sasniegusi 300 000 tonnu. "Severstal Distribution" grupas ražošanā ietilpst divi metāla servisa centri Krievijā (Čerepovecā un Vsevoložskā), kā arī divi metāla servisa centri Eiropā (Latvijā un Polijā).

LETA jau ziņoja, ka 2014.gadā SIA "Severstal Distribution", kurā iekļauti "Severstal Distribution" uzņēmumi Latvijā un Polijā (agrāk pazīstami kā AS "Severstaļlat" un tās meitasuzņēmums "Severstallat Silesia"), konsolidētais apgrozījums bija 305 miljoni ASV dolāru (288 miljoni eiro). 2013.gadā konsolidētais apgrozījums bija 276 miljoni ASV dolāru (260,8 miljoni eiro).

Latvijas uzņēmuma SIA "Severstal Distribution" apgrozījums 2014.gadā bija 218,2 miljoni eiro un tika ciesti 1,52 miljonu eiro zaudējumi, liecina "Firmas.lv" informācija.

Divīzijas "Severstal Russian Steel" distribūcijas tīklu veido PAO "Severstal" metālizstrādājumu uzņēmumi no piecām valstīm. 2015.gada sākumā visi šie uzņēmumi, kuri agrāk bija zināmi kā "Torgovij Dom "Severstaļ-Invest"" (Krievija), "Severstaļlat" (Latvija), "Severstallat Silesia" (Polija), "Severstaļbel" (Baltkrievija) un "Severstaļ-Ukraina", ieguva jaunu nosaukumu "Severstal Distribution". "Severstal Distribution" uzņēmumu grupas pārdošanas apjoms 2014.gadā sasniedza 1,23 miljonus tonnu.

PAO "Severstal" ir viens no pasaulē lielākajiem vertikāli integrētajiem tērauda liešanas un kalnrūpniecības uzņēmumiem ar aktīviem Krievijā, Ukrainā, Latvijā, Polijā, Itālijā un Libērijā. 2014.gadā tika saražoti 11,3 miljoni tonnu tērauda.

SIA "Severstal Distribution" ir dibināta 1992.gadā Latvijā, uzņēmuma galvenās darbības sfēras ir metinātu cauruļu ražošana un rūpnieciskā metālapstrāde, kā arī metālprodukcijas tirdzniecība. Uzņēmumam pieder meitasuzņēmums Polijā - cauruļu ražošanas rūpnīca "Severstal Distribution Sp. z o.o.". Gandrīz 90% no "Severstal Distribution" kopējā pārdošanas apjoma tiek eksportēti uz Somiju, Zviedriju, Igauniju, Lietuvu, Poliju, Čehiju, Vāciju un citām ES valstīm.