papildināta - Somijas uzņēmums "Lindstrom" investēs jaunā darba apģērbu ražotnē Tukumā

(Pievienota 3.rindkopa.)

Jelgava, 29.janv., LETA. Somijas tekstilizstrādājumu servisa uzņēmums "Lindstrom", veicot investīcijas, nolēmis izveidot jaunu darba apģērbu ražotni Tukumā, Melnezera ielā, pārņemot vietējā uzņēmuma SIA "GPT Production" biznesu, aģentūru LETA informēja SIA "GPT Production" direktore Inga Jākola.

Viņa skaidroja, ka šā gada decembra beigās vietējais uzņēmums SIA "GPT Production" beigs ražošanu Tukumā, bet "Lindstrom" nodarbinās visus šī uzņēmuma ražošanā strādājošos. Turklāt "Lindstrom" paplašina savu darbību Latvijā un sāk darba apģērbu ražošanu Tukumā. Uzņēmums uzbūvēs jaunu darba apģērbu ražotni un tajā nodarbinās aptuveni 120 cilvēku.

Somijas uzņēmuma "Lindstrom" pārstāve Mari Sārinena aģentūru LETA informēja, ka uzņēmums neizpauž plānoto finansiālo investīciju apjomu, taču kompānija investēs gan ražošanas iekārtās un aprīkojumā, gan pašas ražotnes izbūvē, kuras platība būs vairāk nekā 3000 kvadrātmetru.

"Ieguldījums ir daļa no mūsu darbības stratēģijas, lai nodrošinātu vēl ātrāku darba apģērbu piegādi mūsu klientiem tuvējā reģionā. Tukums atrodas lieliskā centrālā vietā. No jaunās rūpnīcas mēs apkalposim klientus visā Ziemeļeiropā," skaidroja "Lindstrom" grupas prezidents un ģenerāldirektors Juha Laurio.

Jaunā darba apģērbu rūpnīca tiks būvēta Tukuma austrumu pusē, Melnezera ielā. Mūsdienīgo ražotni ir plānots atvērt 2017.gada janvārī.

"Viens no iemesliem, kāpēc ieguldām Tukumā, ir kvalificētais personāls. Tā kā SIA "GPT Production" beidz darba apģērbu ražošanu, mums paveras lieliska iespēja nodarbināt "GPT Production" ražošanas personālu un gūt labumu no tā plašajām zināšanām. Man ir liels prieks teikt, ka papildus "GPT Production" ražošanas personālam no nākamā gada sākuma mēs vēlamies nodarbināt vairāk darbinieku," atzina Laurio.

"SIA "GPT Production" ir darbojusies Tukumā daudzus veiksmīgus gadus, bet tagad ir laiks pārmaiņām. Tas ir lieliski, ka "Lindstrom" ir izlēmis sākt ražošanu Tukumā un šādā veidā sniegt ieguldījumu pilsētā," pauda SIA "GPT Production" valdes priekšsēdētājs Ārno Jākola.

"Lindstrom" darbojas Latvijā kopš 1994.gada. Uzņēmums piedāvā saviem klientiem darba apģērbu, paklāju un tehnisko dvieļu piegādi. Patlaban "Lindstrom" nodarbina aptuveni 80 cilvēku.

Tekstilizstrādājumu servisa zīmola "Lindstrom" uzņēmumos nodarbināti vairāk nekā 3000 cilvēku Eiropā un Āzijā. 2014.gadā grupas apgrozījums bija 301 miljons eiro.

SIA "GPT production" līdz šim un pašlaik nodarbojas ar tekstilizstrādājumu ražošanu Tukumā, kā arī sniedz tekstilrūpniecības griešanas un loģistikas pakalpojumus Vangažos.

Kā ziņots, saistībā ar uzņēmuma SIA "GPT Production Latvia" interesi būvēt Tukumā šūšanas ražotni Tukuma novada dome ārkārtas sēdē janvārī nolēma līdztekus izsolē gūtām nomas tiesībām uz zemesgabalu Melnezera ielā 3 iznomāt arī Putniņu ielas posmu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

SIA "GPT Production Latvia" Tukuma novada domei lūgusi iznomāt Putniņu ielas posmu pie zemes vienības Melnezera ielā 3, un, izvērtējot situāciju, konstatēts, ka nomas tiesību izsolē iegūtās zemes vienības Melnezera ielā 3 platība ir par mazu, lai SIA "GPT Production Latvia" īstenotu būvniecību iecerētajā apjomā. Tāpat pašvaldība sākusi sarunas ar blakus esošā īpašuma "Putnukalni" īpašnieci par Putniņu ielas posma pārcelšanu uz "Putnukalnu" zemes.

Dome nolēma iznomāt SIA "GPT Production Latvia" zemes vienību "Putniņu iela A" 0,45 hektāru platībā ar apbūves tiesībām uz divpadsmit gadiem, nosakot nomas maksu 1,6% apmērā no zemes kadastrālās vērtības, pārējos zemes nomas nosacījumus saglabājot kā Melnezera ielas 3 zemes vienībai un atbilstoši nomas izsoles noteikumiem.

Savukārt 2015.gada decembrī Tukuma novadā sekmīgi notika nomas tiesību izsole zemesgabalam pēc uzņēmuma SIA "GPT Production Latvia" ierosinājuma saistībā ar nolūku būvēt jaunu ražotni. Īpašums Melnezera ielā 3 sastāv no vienas neapbūvētas zemes vienības 0,68 hektāru platībā, kas noteikta kā komerciestāžu apbūves teritorija.

Dome noteica, ka līdztekus nomas maksai ir jāmaksā nekustamā īpašuma nodoklis, bet nomas līgums tiks slēgts uz divpadsmit gadiem. Nomniekam nav tiesību nomas objektu nodot apakšnomā bez iznomātāja rakstiskas piekrišanas. Tāpat nomniekam ir pienākums 18 mēnešu laikā no nomas līguma noslēgšanas iesniegt būvvaldē būvprojektu un sākt būvdarbus.

2010.gadā reģistrētā uzņēmuma SIA "GPT Production Latvia", kas nodarbojas ar darba aizsardzības līdzekļu, formastērpu un darba apģērbu ražošanu, vienīgais īpašnieks ir Somijas pilsonis Ārno Tapani Jākola. Pagājušo gadu uzņēmums noslēdzis ar 1 128 416 eiro apgrozījumu un 90 423 eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.