"Eco Baltia vide" nolietotās sadzīves tehnikas savākšanas akcijā nodotas 45 tonnas elektrotehnikas

Rīga, 27.janv., LETA. Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Eco Baltia vide" un AS "Latvijas Zaļais punkts" nolietotās sadzīves tehnikas savākšanas akcijā Rīgā un Pierīgā nodotas 45 tonnas elektrotehnikas, aģentūru LETA informē "Eco Baltia vide" pārstāve Dace Jansone.

Akcijas divos mēnešos elektroiekārtu izvešanu pieteica vairāk nekā 400 iedzīvotāji, un pārstrādei ir nodotas vairāk nekā 45 tonnas elektrotehnikas - televizori, ledusskapji, veļasmašīnas un citas nederīgas iekārtas.

Dāvanu karti 100 eiro vērtībā izlozes kārtībā no elektrotehnikas veikala saņems Ieva Vīgante no Piņķiem, Māra Kazubierne no Salaspils un Bruno Priekulis no Rīgas.

Savāktās iekārtas "Eco Baltia vide" nodos uzņēmumam SIA "Eko Reverss", kas nodotās elektroiekārtas sadalīs, sašķiros pa materiālu veidiem un sagatavos materiālus transportēšanai tālāk uz pārstrādes rūpnīcām.

Arī ikdienā Rīgas, Mārupes, Jūrmalas, Babītes, Salaspils un Ādažu iedzīvotāji var pieteikt bez maksas nolietotās sadzīves tehnikas izvešanu uzņēmumā "Eco Baltia vide", zvanot uz tālruņa numuru 27737611. "Eco Baltia vide" elektronikas iznešanu, līdz otrajam stāvam ieskaitot, nodrošinās bez maksas, bet, ja nav lifta, iekārtas nonešana tiks nodrošināta par samaksu.

Kā vēstīts, lai motivētu iedzīvotājus nodot nolietoto sadzīves tehniku un citas elektroiekārtas otrreizējai pārstrādei, "Eco Baltia vide" un "Latvijas Zaļais punkts" pērn novembrī aicināja Rīgas un Pierīgas iedzīvotājus iesaistīties elektroiekārtu nodošanas akcijā.

Elektroiekārtu savākšanas akcijas mērķis ir informēt iedzīvotājus par iespēju ērti un bez maksas atbrīvoties no nolietotās elektrotehnikas, nododot to otrreizējai pārstrādei. Tādejādi tā nenonāks dabā, kur var radīt kaitējumu apkārtējai videi un cilvēka veselība.

Jau vēstīts, ka "Eco Baltia vide" 2014.gadu noslēdza ar 7,2 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 187 486 eiro zaudējumiem, liecina SIA "Firmas.lv" informācija.

SIA "Eco Baltia vide" ir SIA "Eco Baltia grupas" uzņēmums. Tā pamatkapitāls ir 143 000 latu (203 470 eiro).

Jau vēstīts, ka atkritumu un vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupas "Eco Baltia" kopējais apgrozījums 2014.gadā audzis par aptuveni 7%, sasniedzot nepilnus 55 miljonus eiro.