Dūklavs apmeklēs Mārupes jaunās gurķu siltumnīcas

Rīga, 27.janv., LETA. Lai apmeklētu Latvijā pirmo uzņēmumu, kas audzēs gurķus arī ziemas sezonā, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) apmeklēs SIA "Mārupes siltumnīcas".

Siltumnīcu kompleksa apskate sāksies plkst.10.

"Mārupes siltumnīcas" ir Latvijā lielākais dārzeņu audzētājs. Uzņēmums jaunā projekta būvniecībā un iekārtošanā ieguldījis 2,2 miljonus eiro, izbūvējot 5000 kvadrātmetru lielu jaunu siltumnīcu ar ziemas apstākļiem atbilstošu apgaismes tehniku, par trīs reizēm palielinot ražību no viena siltumnīcas kvadrātmetra.

Šāda darbības efektivitātes uzlabošana ir būtiska, un uzņēmuma ienākumus vairs neietekmēs sezonalitāte.

SIA "Mārupes siltumnīcas" mātesuzņēmuma SIA "Sabiedrība Mārupe" vēsture sākusies 1948.gadā, kad tika dibināts kolhozs "Mārupe". Savu pašreizējo nosaukumu uzņēmums ieguva 2004.gadā. SIA "Mārupes siltumnīcas" darbības veids ir segto platību dārzeņu ražošana. Dārzeņu produkcija tiek realizēta kooperatīvajai sabiedrībai "Baltijas dārzeņi". Sezonā uzņēmums iegūst un realizē aptuveni 4700 tonnas gurķu un tomātu, savukārt kopējā zemstikla platība ir 9,6 hektāri, no kuriem sešos hektāros aug gurķi un 3,6 hektāros - tomāti.

"Firmas.lv" datubāze rāda, ka uzņēmums "Mārupes siltumnīcas" 2014.gadā strādāja ar 8,1 miljona eiro apgrozījumu un 533 968 eiro peļņu. Savukārt uzņēmums "Sabiedrība Mārupe" 2014.gadā strādāja ar 5,95 miljonu eiro apgrozījumu un 166 666 eiro peļņu. Uzņēmuma "Sabiedrība Mārupe" īpašnieki ir virkne privātpersonu.