Latvijas Pasts pērn audzējis apgrozījumu; peļņa sarukusi par 2,8 miljoniem eiro

VAS "Latvijas Pasts" apgrozījums pērn pieaudzis par 7%, sasniedzot 61,4 miljonus eiro, savukārt uzņēmuma peļņa sarukusi 2,6 reizes, sasniedzot 1,71 miljonu eiro, atsaucoties uz  "Firmas.lv" informāciju, vēsta LETA.

2013.gadā pasts apgrozīja 57,8 miljonus eiro, bet nopelnīja 4,54 miljonus eiro.

Tāpat pērn līdz 4189 darbiniekiem sarucis uzņēmuma darbinieku skaits. 2013.gadā uzņēmumā strādāja 4300 darbinieki, bet vēl gadu iepriekš - 4413 darbinieki.

Kā teikts vadības ziņojumā, 2014.gads aizvadīts sekmīgi, uzņēmumam saglabājot gan tirgus pozīcijas, gan augstu servisa līmeni. Tāpat sasniegti labāki saimnieciskās darbības rezultāti, nekā plānots. Uzņēmums arī veicis virkni pasākumu ieņēmumu palielināšanai, izstrādājot jaunus produktus, pilnveidojot pašreizējos, kā arī turpinot darbu pie jaunu pakalpojumu un produktu ieviešanas.

2014.gadā vislielākais ieņēmumu palielinājums ticis novērots vēstuļu korespondencē un eksprespasta sūtījumos, kuros pieaugums attiecīgi par 10,8% un 7,6%, kas, vērtējot naudas izteiksmē, ir apmēram trīs miljoni eiro. Tikmēr lielākais ieņēmumu samazinājums vērojams preses izdevumu piegādēs un abonēšanas pakalpojumos, kur samazinājums par 8,3% jeb 342 000 eiro.

Salīdzinot ar 2013.gadu, par trīs miljoniem eiro jeb 6,3% palielinājušās pārdotās produkcijas izmaksas, ko izraisīja minimālās algas palielinājums valstī, kā arī starptautiskā transporta izmaksu palielinājums un citi apstākļi.

2015.gadā plānots turpināt uzņēmuma pārvaldes optimizāciju, uzlabot ražošanu, loģistiku un atbalstošos tehnoloģiskos procesus, kā arī tālāk attīstīt uzņēmuma pamatdarbības veidus.

VAS "Latvijas Pasts" nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu.