"Baltijas dārzeņi'' pērn strādājuši ar zaudējumiem

Dārzkopības kooperatīvā sabiedrība "Baltijas dārzeņi" pagājušajā gadā strādājusi ar zaudējumiem, vienlaikus panākot 5% apgrozījuma pieaugumu, atsaucoties uz "Firmas.lv" informāciju ziņo LETA.

Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 18,86 miljoni eiro salīdzinājumā ar 17,98 miljoniem 2013.gadā, bet zaudējumi - 51 129 eiro salīdzinājumā ar 32 392 eiro peļņu iepriekšējā gadā.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, zaudējumi skaidrojami ar pērn piedzīvoto kārtējo krīzi nozarē un dramatiskāko produkcijas cenu kritumu pēdējo gadu laikā, kam iemesls ir pārprodukcija Eiropas Savienības valstīs. Tāpat sabiedrībai nācies saskarties ar pieaugošiem debitoru parādiem, kas pārsnieguši divus miljonus eiro.

Neraugoties uz zaudējumiem, kooperatīvs turpina realizēt visu biedru izaudzēto produkciju un piesaista jaunus piegādātājus, lai palielinātu realizācijas apjomu un stabilizētu piedāvājumu tirgū. Tāpat kooperatīvs pievērsīs pastiprinātu uzmanību produktu ar pievienoto vērtību ražošanai.

Kooperatīvs reģistrēts 2005.gadā Salaspils novada "Jaunbajāros", sabiedrības valdes priekšsēdētājs ir Kaspars Brunovskis.

"Baltijas dārzeņi" apvieno 15 dārzeņu ražotājus, tajā iekļauti arī siltumnīcu uzņēmumi - SIA "Mārupes siltumnīcas", SIA "Daugavkrasts", zemnieku saimniecības "Kliģēni" un "Liepziedi", SIA "Rītausma", SIA "Bušas".