"Elko grupa" 2015.gada pirmajos trīs mēnešos sasniedz būtisku peļņas pieaugumu

"Elko grupa", viens no vadošajiem IT produktu vairumtirgotājiem, risinājumu un servisa ekspertiem Austrumeiropā, 2015.gada pirmajos trīs mēnešos ir veiksmīgi turpinājis darbību, sasniedzot 5.5 miljonu USD neto peļņu, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz 2014.gada 1.ceturkšņa rezultātu, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja AS "Elko grupa" mārketinga un komunikācijas direktore Kristine Saulriete.

Par spīti mainīgajai ekonomiskajai situācijai Ukrainā un Krievijā, kas 2014.gada nogalē lika uzņēmumam veltīt pastiprinātu uzmanību risku vadībai un meklēt risinājumus efektīvākai esošo resursu pārvaldībai, 2015. gada sākums "Elko grupa" ir iesācies veiksmīgi un sasniegtie rezultāti ir pārsnieguši uzņēmuma sākotnējās prognozes.

2015.gada pirmajā ceturksnī, neskatoties uz kopējā apgrozījuma samazinājumu par 17%, "Elko grupa" ir izdevies uzlabot peļņas rādītājus, nodrošinot būtisku rentabilitātes pieaugumu no 0.9% uz 2.6%, salīdzinot ar pagājušo gadu. Arī 2015. gada otrā ceturkšņa provizoriskie rezultāti liecina, ka uzņēmuma mērķi gan ieņēmumu, gan rentabilitātes ziņā ir sasniegti un šobrīd notiek aktīvs plānošanas darbs, gatavojoties gada nogalei, kas vēsturiski ir bijis uzņēmuma aktīvākais pārdošanas periods.

""Elko grupa" biznesa lielākā priekšrocība ir mūsu reģionālais pārklājums. Brīdī, kad izaugsme atsevišķos uzņēmuma darbības reģionos mazinās, ir novērojama līdzsvarojoša ietekme citos tirgos. Krievijas tirgus joprojām veido būtisku mūsu biznesa daļu, un lai pēc iespējas ierobežotu riskus, esam šobrīd izvēlējušies piesardzīgu stratēģiju NVS reģionā. Tai pat laikā saredzam ļoti pozitīvu izaugsmes tempu Centrāl-Austrumeiropas reģionā, kurā plānojam stiprināt savas pozīcijas arī šogad," skaidro "Elko grupa" prezidents Egons Mednis.

Galvenais uzņēmuma izaugsmes dzinējspēks Centrāl-Austrumeiropā šobrīd ir veiksmīgā sadarbība Lenovo un Apple viedtālruņu izplatīšanā, kas ir ļāvis uzņēmumam 2015.gada pirmajos trīs mēnešos sasniegt vairāk nekā 130% apgrozījuma pieaugumu, salīdzinot ar tādu pašu periodu 2014.gadā.

"Elko grupa" attīstības plānus arī turpmāk saista ar Centrāl-Austrumeiropas reģionu un plāno veikt mērķtiecīgas investīcijas, lai stiprinātu savu klātbūtni Rumānijā, Slovākijā, Slovēnijā un citās reģiona valstīs.

Uzņēmuma rezultāti Baltijas valstīs 2015.gada pirmajos mēnešos, līdzīgi kā gadu iepriekš, vērtējami kā stabili. Lai stiprinātu "Elko grupa" pozīcijas Baltijas tirgū un veicinātu konkurētspēju risinājumu jomā, jūnija sākumā "Elko grupa" uzsāka Dell produktu oficiālā izplatītāja Igaunijā "DL Distributors" biznesa iegādes procesu.

Vērtējot "Elko grupa" kopējos pārdošanas apjomus, 2015.gada sākumā ir vērojams samazinājums tādās produktu grupās kā datoru komponentes, planšetdatori un portatīvie datori. Līdz ar personālo datoru tirgus kritumu ir mazinājies arī programmatūras pārdošanas apjoms, savukārt vairāk lietotāji iegādājas programmatūras virtuālās licences.

Biznesa vidē šobrīd ir vērojama arvien lielāka interese par dažādiem IT risinājumiem, īpaši datu glabāšanas un drošības jomā, par mākoņtehnoloģijām u.c. Būtiski pieaug pieprasījums arī inteliģento risinājumu (gudrās mājas, transporta loģistika utml.) produktiem, kur strauja izaugsme ir saredzama tieši industriālajiem risinājumiem.

"Domājot par uzņēmuma tālāko attīstību, ir būtiski, ka spējam palūkoties uz tirgu ilgtermiņā un saskatīt jaunas iespējas un attīstības virzienus. Jaunās IT tehnoloģijas un, jo īpaši, datu glabāšanas, tīklu un drošības risinājumi un mākoņtehnoloģijas ir dzinējspēks, kas šobrīd maina ļoti daudzas industrijas. Tādēļ mēs plānojam stiprināt "Elko grupa" kompetenci un pozīcijas risinājumu tirgū, piedāvājot gan savas zināšanas un pieredzi dažādu tehnoloģisko risinājumu iegādē un ieviešanā, gan turpinot paplašināt savu produktu portfeli, " piebilst Egons Mednis.