"Volvo Truck Latvia" apgrozījums pērn samazinājies par 23%

Kompānijas "Volvo Truck Latvia" apgrozījums pērn samazinājies par 23% līdz 17,2 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", zņo aģentūra LETA, peļņa samazinājusies apmēram par trešdaļu - no 953 634 eiro 2013.gadā līdz 613 881 eiro pērn.

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka 2014.gadā bija vērojams apgrozījuma kritums, tomēr kompānija ar 38% tirgus daļu esot saglabājusi līdera pozīcijas Latvijas tirgū.

Kompānijas finansiālais stāvoklis esot stabils, un turpmāk uzņēmuma vadība darīšot "visu iespējamo", lai noturētu un uzlabotu savu pozīciju Latvijas tirgū.

Klientu ērtībai uzņēmums turpinot sniegt servisa un rezerves daļu tirdzniecības pakalpojumus Valmierā, Ventspilī un Daugavpilī, kā arī rezerves daļu tirdzniecības pakalpojumus Liepājā, piegādājot preces lielākajam klientam uzņēmumam "Liepājas autobusus parks" konsignācijā.

Vadība paredz, ka šogad "Volvo" kravas auto pārdošanas apjoms būs stabils un būs pieaugums jaunu auto tirdzniecībā, salīdzinot ar 2014.gadu. Kompānija turpinot aktīvi darboties servisa pakalpojumu sniegšanas un rezerves daļu pārdošanas jomā, piedāvājot arvien jaunas akcijas un piedāvājumus, kas varētu ieinteresēt esošos, kā arī iespējamos "Volvo" kravas automašīnu īpašniekus.

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, SIA "Volvo Truck Latvia" dibināta 1996.gadā un tās pamatkapitāls ir 2 190 511 eiro. Visas daļas pilnībā pieder Zviedrijas kompānijai "Volvo Truck Corporation".