"Henkel Latvia" pērn nedaudz saruka apgrozījums un peļņa

Pērn nedaudz saruka kosmētikas un sadzīves preču tirgotājas SIA "Henkel Latvia" apgrozījums un peļņa, atsaucoties uz "Firmas.lv" informāciju ziņo LETA.

Uzņēmums pērn apgrozīja 41,66 miljonus eiro, kas ir par 2% mazāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 42,7 miljonus eiro. Uzņēmuma peļņa pērn bija 2,38 miljoni eiro, kas ir par 13% mazāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmums nopelnīja 2,74 miljonus eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka pagājušā gada finanšu rezultātu ietekmēja neliels pārdošanas apjomu kritums. Savukārt kosmētikas segmenta pieaugums Baltijas valstīs kopumā pērn bijis 1,1%, bet sadzīves ķīmijas segmentā Baltijas tirgus daļas pieaugums pērn bija 1%.

Uzņēmuma turpmākie plāni paredz attīstīt preču izplatīšanu Baltijas valstu tirgos. Bet pagājušā gada peļņu uzņēmuma "Henkel Latvia" valde iesaka izmaksāt dividendēs.

SIA "Henkel Latvia" dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 002 828 eiro. "Henkel Latvia" pilnībā pieder Austrijā reģistrētajai kompānijai "Henkel Central Eastern Europe".