"Rīgas Dzirnavnieks" uzsāk eksportu uz Āfriku

Turpinot veiksmīgi apgūt jaunus noieta tirgus, viens no lielākajiem graudu pārstrādātajiem Latvijā AS "Rīgas Dzirnavnieks" paplašinājis eksportu uz Āfriku un nosūtījis pirmo produkcijas konteineru uz Keniju. Uz šo valsti tiek eksportētas uzņēmumā ražotās auzu pārslas.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja AS "Rīgas Dzirnavnieks" valdes loceklis Žilvinas Pakeltis, kopš pērnā gada uzņēmums mērķtiecīgi paplašina eksportu, apgūstot jaunus produkcijas noieta tirgus. Šajā laikā uzsākts eksports uz Itāliju, Ķīnu, Apvienotajiem Arābu emirātiem un tagad arī uz Keniju.

"Rīgas Dzirnavnieks" valdes loceklis Žilvinas Pakeltis: "Neskaidrība ar Krievijas tirgu liek mums meklēt alternatīvus eksporta reģionus, un mums tas izdodas. Kenija ir pirmā valsts Āfrikā, uz kuru uzņēmums uzsācis eksportu. Mēs saskatām pietiekami lielu potenciālu mūsu produktiem šajā reģionā, kur kopumā ir ļoti augsts graudaugu un to produktu imports klimatisko apstākļu dēļ, kas nav piemēroti labības audzēšanai."

Ņemot vērā ģeopolitisko notikumu neprognozējamību un ekonomiskās krīzes attīstību Krievijā, pērn "Rīgas Dzirnavnieks" nolēma vairāk koncentrēt spēkus jaunu produkcijas tirgu apgūšanai un eksporta diferencēšanai, tādā veidā samazinot riskus un izvēloties stabilākus ārvalstu tirgus.

2014.gadā uzņēmums veiksmīgi uzsāka eksportu uz vairākām valstīm - "Herkuless" bioloģisko produktu eksportu uz Itāliju un miltu eksportu uz Tuvo Austrumu Reģionu valsti – Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE). Turpinot veiksmīgās eksporta iestrādes, šogad veikta "Herkuless" biezputru piegāde uz Honkongu.

AS "Rīgas Dzirnavnieks" ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus – visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Hercogs", "Herkuless" un "Īsta Saimniece".