Politiķes Ločmeles-Luņovas vīram daļēji piederošā apsardzes firma pasludināta par maksātnespējīgu

Saeimas mandātu nolikušās Regīnas Ločmeles-Luņovas (S) vīram daļēji piederošā apsardzes firma "Apsardzes centrs Jaguārs" pasludināta par maksātnespējīgu, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

Tiesa uzņēmumu par maksātnespējīgu atzina 8.maijā. No šī datuma kreditoriem viena mēneša laikā ir iespējams pieteikt savus prasījumus.

Par maksātnespējas procesa administratoru firmai noteikts "Liepājas metalurga" administrators Haralds Velmers.

Ar pieteikumu tiesā vērsās pats uzņēmums. Kā liecina ieraksts "Firmas.lv", "Apsardzes centrs Jaguārs" pagājušajā gadā strādāja ar 286 017 eiro apgrozījumu un ar 227 077 eiro lieliem zaudējumiem.
Kā ziņots, Ločmele-Luņova nolēmusi nolikt Saeimas deputāta mandātu saistībā ar lietu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūru LETA informēja, ka 16.aprīlī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajā prokuratūrā no Finanšu policijas pārvaldes kriminālvajāšanas sākšanai saņemts kriminālprocess par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā organizētā grupā un noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizēšanu pret 33 aizdomās turētajiem. Par izvairīšanos no nodokļu nomaksas aizdomās tiek turētas 22 uzņēmumu amatpersonas. Nenomaksāto nodokļu apmērs ir 753 808 eiro.

Konstatējot kriminālprocesā nepilnības, bez kuru novēršanas nav iespējams sākt kriminālvajāšanu Kriminālprocesa likumā paredzētajā termiņā pret divām personām, tai skaitā pret aizdomās turēto Ločmeli-Luņovu, tika izdalīts kriminālprocess atsevišķā lietvedībā, kas tiks nosūtīts Finanšu policijas pārvaldei izmeklēšanas turpināšanai.

Ločmele-Luņova iepriekš izplatīja paziņojumu, kurā pauž viedokli, ka inkriminētais noziegums ir meli un ir to gatava pierādīt kā pašā prokuratūrā, tā arī jebkuras tiesas priekšā.