"A Aptiekas" pievienos "Cēsu saules aptieku"

Nolūkā paplašināt aptieku tīklu SIA "A Aptiekas" pievienos sev farmaceitisko izstrādājumu mazumtirdzniecības uzņēmumu SIA "Cēsu saules aptieka", liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmumam "Cēsu saules aptieka" pieder viena aptieka, kas atrodas Cēsīs. Sīkāka informācija par uzņēmuma iegādes darījumu netiek atklāta.

Kā iepriekš aģentūrai LETA skaidroja "A Aptiekas" pārstāve Nora Krauja, uzņēmums rūpīgi analīzē visus piedāvājumus savam tīklam pievienot citas atsevišķas aptiekas, un, ja izteiktais piedāvājums atbilst uzņēmuma investīciju politikai, tiek pieņemts lēmums iegādāties attiecīgos uzņēmumus, kas ir aptieku īpašnieki.

Lēmums par uzņēmuma "Cēsu saules aptieka" reorganizāciju, pievienojot to uzņēmumam "A Aptiekas", ir pieņemts šī gada 14.maijā. Kreditoru prasību pieteikšanās termiņš ir viena mēneša laikā no šī paziņojuma publicēšanas dienas. Kreditoru prasību pieteikšanas vieta ir Ulbrokas iela 23, Rīga.

"A Aptiekas" peļņa 2013.gadā pieaugusi par 26,6%, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma peļņa 2013.gadā bija 892 351 eiro, bet 2012.gadā - 704 906 eiro. Savukārt "A Aptieku" apgrozījums 2013.gadā bija 25,71 miljons eiro, kas ir par 19,6% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 21,5 miljoni eiro.

Uzņēmums "A Aptiekas" dibināts 2005.gada 25.janvārī. Tā pamatkapitāls ir 284 716 eiro. Uzņēmums "A Aptiekas" iekļauts vienā no Baltijas valstīs lielākajām farmācijas kompāniju grupām - SIA "Magnum Medical", kas pieder Igaunijas kompānijai "Magnum".