Kokapstrādes uzņēmuma "Staļi" apgrozījums pērn - 16,32 miljoni eiro

Priekuļu novada kokapstrādes uzņēmuma SIA "Staļi" apgrozījums pērn audzis par 12%, tomēr vienlaikus piedzīvots divkārtīgs peļņas kritums, liecina ''Firmas.lv" informācija.

Igauņiem piederošā uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bija 16,32 miljoni eiro salīdzinājumā ar 14,47 miljoniem iepriekšējā gadā.

Uzņēmuma peļņa bijusi 140 866 eiro salīdzinājumā ar 309 502 eiro pirms gada.

Kā norādīts vadības ziņojumā, uzņēmums pērn turpinājis attīstīt kokskaidu granulu ražošanu, kā arī izdevies palielināt ieņēmumu daļu uz Eiropas Savienību eksportētajai produkcijai. Pateicoties investīcijām kokskaidu granulu žāvēšanas līnijā, izdevies samazināt produkcijas pašizmaksu - no 0,92 eiro līdz 0,88 eiro, rēķinot uz vienu apgrozījuma eiro.

Tāpat norādīts, ka pērn turpinājās ražošanas procesu reorganizācija, tika ieviesti jauni produkcijas veidi. Līdz ar to palielinājās realizācijas iespējas Anglijā, Francijā un Zviedrijā, kā arī patlaban tiek meklēti jauni noieta tirgi.

Kā ziņots, "Staļi" 100% kapitāldaļas 5,2 miljonu eiro vērtībā no iepriekšējiem īpašniekiem - ASV kompānijas "Forrest Distribution" - 2013.gadā iegādājās Igaunijas kompānija SIA "Metsamaterjali Agentuur".

"Staļi" dibināta 1992.gadā. Uzņēmums nodarbina 319 darbiniekus un ražo mēbeļu plātnes, koka logus un durvis, kā arī briketes. Mēbeļu sagataves galvenokārt tiek eksportētas uz Eiropas Savienības valstīm un ASV. Briketes tiek realizētas Dānijā, Norvēģijā, Zviedrijā.