Nelicencēto tiešsaistes azartspēļu vietņu bloķēšana pērn veicinājusi "Optibet" a

Pērn Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas (IUAI) sāktā nelicencēto interneta azartspēļu organizētāju vietņu bloķēšana veicinājusi azartspēļu organizētājas SIA "Optibet" apgrozījuma pieaugumu, liecina informācija uzņēmuma darbības pārskatā par 2014.gadu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Optibet" pērn apgrozīja 6 007 354 eiro, kas ir par 69,51% vairāk nekā 2013.gadā, kad apgrozījums bija 3 543 831 eiro. Ievērojami augusi arī uzņēmuma peļņa - no 187 002 eiro 2013.gadā līdz 1,14 miljoniem eiro 2014.gadā.

Vadības ziņojumā atzīmēts, ka apgrozījuma pieaugumu veicināja arī jaunu klientu piesaistīšana. Savukārt peļņas pieauguma pamatā ir iepriekšējos gados veiktie ieguldījumi tehnoloģijās un arī cilvēkresursos.

Šogad paredzama uzņēmuma darbības strauja attīstība, turpinot paplašināt savu piedāvājumu interaktīvajā vidē un piesaistīt jaunus interaktīvo spēļu piegādātājus. Tāpat iecerēts attīstīt informācijas tehnoloģiju risinājumus.

SIA "Optibet" dibināta 1999.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 422 871 eiro. Vienīgais "Optibet" īpašnieks ir Zviedrijas kompānija "Lifland Gaming AB".

Atbilstoši grozījumiem Elektronisko sakaru likumā, grozījumiem Kredītiestāžu likumā un grozījumiem Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā IAUI dots uzdevums un tiesības pieņemt lēmumu par to, ka ierobežojama piekļuve Latvijā nelicencēta azartspēļu organizētāja mājaslapai, un aizliegt sākt darījuma attiecības ar Latvijā nelicencētiem azartspēļu organizētājiem.

Ja darījuma attiecības ir sāktas, tās izbeidzamas. Maksājumu pakalpojumu sniedzējiem aizliegts veikt arī bankas pārskaitījumus nelicencētu azartspēļu organizētāju vai to starpnieku kontiem.

Šie nosacījumi stājās spēkā 2014.gada 1.augustā. Tas veido kompleksu pieeju, lai ierobežotu nelicencēto azartspēļu operatoru darbību Latvijā.

Latvijā patlaban licenci izņēmuši četri uzņēmumi - "Optibet", "Olympic Casino Latvia", "Viensviens.lv" un "Joker".