"Tele2" pērn sarucis apgrozījums un peļņa

Telekomunikāciju uzņēmuma SIA "Tele2" apgrozījums pērn bijis 103 miljoni eiro, bet peļņa - 17,2 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Tele2" apgrozījums pērn sarucis par 6%, salīdzinot ar 2013.gadu, kad tas bija 110 miljoni eiro. Tikmēr uzņēmuma peļņa pērn sarukusi par 7% atšķirībā no 2013.gada, kad tā bija 18,5 miljoni eiro.

Kā teikts vadības ziņojumā, 2014.gads uzņēmumam bija aktīvas darbības un tirgus notikumu piesātināts gads, kura beigās "Tele2" par savu mobilo sakaru operatoru bija izvēlējušies 975 000 klientu.

Uzņēmuma peļņas samazinājums par 6% atspoguļo regulēšanas ietekmi starpsavienojumu jomā, kā arī intensīvo konkurenci mobilo sakaru nozarē Latvijā.

Izvērtējot klientu vajadzības, kā arī tehnoloģiju un tirgus attīstības tendences, "Tele2" turpināja ieguldīt infrastruktūras attīstībā, lai pilnveidotu ātrgaitas mobilo datu pakalpojumu pārklājumu un ietilpību, ieviestu nākamās paaudzes 4G mobilo sakaru standartu, kā arī piedāvātu klientiem "HD Voice" augstākās kvalitātes balss pārraidi, kopumā investējot infrastruktūrā 10 miljonus eiro.

"Tele2" ir visi nepieciešamie priekšnoteikumi, lai arī 2015.gads būtu panākumus nesošs, teikts vadības ziņojumā.

SIA "Tele2" ir mobilo sakaru operators, kas dibināts 1997.gadā. Uzņēmums pilnībā pieder SIA "Tele2 Holdings", kas savukārt pieder Zviedrijā reģistrētajam uzņēmumam "Tele2 Sverige Aktiebolag".