"220.lv" valdei pievienojas bijušais "Iki" veikalu rīkotājdirektors Ziminskis

Internetveikala "220.lv" pārvaldītājas SIA "Pigu Latvia" valdei pievienojies bijušais "Iki" veikalu pārvaldītājas SIA "Lenoka" jeb bijušās SIA "Palink" rīkotājdirektors Roberts Ziminskis, liecina "Firmas.lv" informācija.

Darbu valdē turpina valdes priekšsēdētājs Dainius Liulis un valdes loceklis Laimons Baziļus. Izmaiņas uzņēmuma valdē reģistrētas 18.martā.

Kā aģentūrai LETA stāstīja "Pigu Latvia" pārstāve Kristīne Kalēja, izmaiņas "Pigu Latvia" valdē tika veiktas, lai sasniegtu labākus rezultātus gan uzņēmuma attīstībā, gan klientu apkalpošanā.

Ziminskis šim amatam izvēlēts, pateicoties viņa iepriekšējai pieredzei mazumtirdzniecībā gan Latvijā, gan Lietuvā. Viņa iepriekšējā darba pieredze un zināšanas sniegs "Pigu Latvia" vēl papildu priekšrocības attiecībā pret uzņēmuma konkurentiem, uzsver Kalēja.

Ar jauno valdes locekli "Pigu Latvija" sāk jaunu posmu uzņēmuma attīstībā, un tas saistīts ar uzņēmuma izaugsmi. Ziminska galvenie uzdevumi ir sasniegt uzņēmuma galveno mērķi un fokusēties uz izcilību klientu apkalpošanā, produktu kategoriju pārvaldību un labākās cenas un kvalitātes attiecību.

Uzņēmuma galvenais mērķis šim gadam ir vēl vairāk uzlabot savu klientu apkalpošanas līmeni. Visas plānotās aktivitātes tiks vērstas uz šo galveno mērķi.

Tāpat uzņēmums šogad plāno ne tikai atvērt jaunu noliktavu Rīgā, kas ļaus piedāvāt klientam plašāku preču apjomu uz vietas noliktavā un samazināt pasūtījumu sagatavošanu laiku klientam, bet arī padarīs iepirkšanos vieglāku un saprotamāku arī tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri līdz šim nav iepirkušies internetā, atzīmē Kalēja.

Kompānija tupinās ieguldīt attīstībā un plāno 2015.gadā augt, saglabājot tādu pašu tendenci, kāda tā bija 2014.gadā salīdzinājumā ar 2013.gadu.

Nolūkā turpināt attīstīt klientu apkalpošanas līmeni šogad "Pigu Latvia" plāno investēt līdz miljonam eiro.

Internetveikala "220.lv" apgrozījums pērn pieaudzis par 37%, salīdzinot ar 2013.gadu, aģentūrai LETA atklāja "220.lv" pārvaldītājas SIA "Pigu Latvia" valdes Baziļus.

Tiesa, viņš neatklāja, cik liels ir pagājušā gada apgrozījums naudas izteiksmē. "Visi pagājušā gada rezultāti vēl tiek apkopoti, taču saskaņā ar mūsu rīcībā esošo informāciju pieaugums ir ap 37%."

Bet 2013.gadā "Pigu Latvia" apgrozījums bija 12,41 miljons eiro, kas bija par 66% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 7,46 miljoni eiro. "Pigu Latvia" 2013.gadā nopelnīja 101 035 eiro, bet 2012.gadā uzņēmums cieta zaudējumus 150 087 eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" informācija.

SIA "Pigu Latvia", kas līdz 2013.gada 11.martam darbojās ar nosaukumu "220.lv", dibināta 2005.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 554 904 eiro. "Pigu Latvia" iekļauta Lietuvas e-komercijas uzņēmumu grupā "Pigu".

"Pigu" uzņēmumu grupa ir Baltijas e-komercijas tirgus līderis, kuram pieder interneta veikali Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Somijā. "Pigu" uzņēmumu grupas konsolidētais apgrozījums 2013.gadā, salīdzinot ar 2012.gadu, pieauga par 52%.