"Malmar Sheet Metal" apgrozījums pērn audzis par 15%

Ventspils metālapstrādes uzņēmuma SIA "Malmar Sheet Metal" apgrozījums pērn audzis par 15%, liecina "Firmas.lv" informācija.

Pagājušajā gadā "Malmar Sheet Metal" strādāja ar 11,06 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 2013.gadā sasniegto 9,69 miljonu eiro apgrozījumu.

Pērn vairāk nekā divas reizes augusi arī uzņēmuma peļņa. Pērn "Malmar Sheet Metal" peļņa bija 842 833 eiro, bet 2013.gadā uzņēmums nopelnīja 327 849 eiro.

2012.gada novembrī Ventspilī tika atklāta "Malmar Sheet Metal" ražotnes jaunā ēka.

Jaunās ražotnes lielākā vērtība ir augstas tehnoloģijas pulverkrāsošanas cehs, kas specializēts tieši mašīnbūves industrijai un, kā apgalvo uzņēmuma pārstāvji, pašlaik ir uzskatāms par modernāko Austrumeiropā. Turklāt krāsošana ir videi draudzīga - automātiskajā krāsošanas līnijā domāts gan par vides un cilvēku veselības drošību, gan par to, lai ķīmiskais materiāls, kas tiek izmantots metāla virsmas priekšapstrādē, paliktu tikai uz detaļām, bet ne gaisā, ūdenī vai zemē. Uzstādītas arī jaunas lāzergriešanas, locīšanas u.c. iekārtas.

Projekta kopējās izmaksas bija vairāk nekā četri miljoni latu (5,69 miljoni eiro), no kuriem 2,23 miljonus latu (3,17 miljonus eiro) līdzfinansēja Eiropas Savienība. Ēkas būvniecība tika sākta 2011.gada jūnijā.

Būvniecības darbus veica SIA "Ostas celtnieks". Zemi jaunās ražotnes celtniecībai SIA "Malmar Sheet Metal" nomā no Ventspils brīvostas pārvaldes.

Uzņēmums "Malmar Sheet Metal" dibināts 2006.gada 11.aprīlī un ir Beļģijas "Cormetallis NV" grupas uzņēmums. "Malmar Sheet Metal" darbojas metālapstrādes mašīnbūvei nozarē, ražojot dažādas detaļas un specializējoties smago automašīnu un autobusu rāmju ražošanā - lielākoties "Volvo" zīmolam.

Uzņēmuma 100% īpašnieks ir Beļģijas uzņēmums "Sabidor Invest BVBA".