Miķelis Rēdlihs kļuvis par vienīgo "Miķeļa alus darītavas" īpašnieku

Rīgas "Dinamo" hokejists Miķelis Rēdlihs kļuvis par uzņēmuma SIA "Miķeļa alus darītava" 100% īpašnieku, liecina "Firmas.lv" informācija.

Līdz šim uzņēmuma lielākais īpašnieks ar 67,01% kapitāldaļu bija Rēdlihs, bet 32,99% kapitāldaļu piederēja Eināram Jaunbrālim.

Jau ziņots, ka pagājušajā vasarā Rēdlihs sācis ražot alu, zīmolā "Miķeļa alus" investējot 300 000 eiro, informēja jaundibinātā uzņēmuma SIA "Miķeļa alus darītava" pārstāve Marta Bormane.

Patlaban uzņēmums tirdzniecībā piedāvā vienu alus šķirni - "Miķeļa alu". Tas ir dabīgs alus, ko gatavo, izmantojot klasisko vārīšanas metodi - ar vaļēju raudzēšanu un trīs nedēļu izturēšanu. "Miķeļa alus" gatavošanā neizmanto filtrēšanu un pasterizēšanu.

"Miķeļa alus" tiek piedāvāts dažādos bāros un kafejnīcās visā Latvijā. Mēnesī tiek saražotas desmit tonnas "Miķeļa alus", savukārt nākotnē apjomu plānots palielināt līdz 38 tonnām mēnesī.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Miķeļa alus darītava" reģistrēta 2012.gada 5.jūnijā Ozolniekos ar pamatkapitālu 23 044 eiro. Iepriekšējie uzņēmuma nosaukumi bija SIA "Medalus" un SIA "Biķeru alus".

Uzņēmuma apgrozījums 2013.gadā bija 71 613 eiro, bet zaudējumi - 6142 eiro.