Pagājušajā nedēļā pēc pamatkapitāla lielākais jaunais uzņēmums - "BN2"

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) pēc pamatkapitāla lielākais no jauna dibinātais uzņēmums bija SIA "BN2", aģentūru LETA informēja UR.

Uzņēmums reģistrēts 13.janvārī, un tā pamatkapitāls ir 1 500 000 eiro. Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, visas uzņēmuma daļas pieder Jēkabpilī reģistrētajam uzņēmumam SIA "Brēķu nami".

Kā aģentūrai LETA apgalvoja viens no jaundibinātā uzņēmuma līdzīpašniekiem Edgars Kamišovs, SIA "BN2" plāno darboties tirdzniecības jomā, sākotnēji izveidojot trīs līdz piecas jaunas darbvietas.

Tā kā uzņēmuma darbības plāni esot visai hipotētiski un uzņēmēji ir noskaņoti sākumā kaut ko izdarīt un tikai pēc tam par to informēt iedzīvotāju masas, plašāku informāciju par iecerēm Kamišovs pagaidām nesniedza.

Kopumā pagājušajā nedēļā UR reģistrēti 260 jauni subjekti, kas ir par trim vairāk nekā pirms nedēļas.

No kopējā skaita visvairāk bija sabiedrību ar ierobežotu atbildību (SIA) - 244, kā arī 28 biedrības, 12 individuālie komersanti, septiņi nodibinājumi un pa divām pilnsabiedrībām un zemnieku saimniecībām.

Lielākie reģistrētie komersanti pēc pamatkapitāla bija "BN2", SIA "Puxzdzng (EU)" ar 35 000 eiro, SIA "Diesellat" ar 21 000 eiro, SIA "Rudmash Export" ar 10 000 eiro un SIA "Art Krāsas" ar 10 000 eiro.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 187 subjekti, kas ir par 108 mazāk nekā pirms nedēļas. Likvidētas 129 SIA, 22 individuālie komersanti, 214 zemnieku saimniecības, desmit individuālie uzņēmumi, divas ārvalsts komersanta filiāles, pa vienai pilnsabiedrībai, filiālei un akciju sabiedrībai.