"Dinaz" DUS īpašniekam piemērots visa veida pārreģistrācijas aizliegums

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde 14.janvārī reģistrējusi nodrošinājumu, kas paredz degvielas tirgotājai SIA "RusLatNafta" visa veida pārreģistrācijas aizliegumu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"RusLatNafta" degvielu mazumtirdzniecībā realizē ar "Dinaz" preču zīmi, kas pēc lieluma ir ceturtais lielākais degvielas uzpildes staciju (DUS) mazumtirdzniecības tīkls Latvijā.

"RusLatNafta" pērn ir strādājusi ar 21,45 miljonu eiro apgrozījumu un 11 791 eiro peļņu. Kompānija pieder Lielbritānijā reģistrētam uzņēmumam "Doriland Investments LP".

Pagājušā gada augustā Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut apvienoties degvielas tirgotājiem SIA "RusLatNafta" un SIA "Aparts". KP secinājusi, ka apvienošanās rezultātā neizveidosies vai nenostiprināsies "RusLatNafta" dominējošais stāvoklis benzīna un dīzeļdegvielas mazumtirdzniecības tirgū.

Pēc apvienošanās "RusLatNafta" turpinās degvielas tirdzniecību no "Aparts" pārņemtajās 19 DUS Rīgā un citviet Latvijas teritorijā. Pašlaik "RusLatNafta" degvielas tirdzniecību veic 16 DUS.

"RusLatNaftas" un "Aparta" reorganizācija pievienošanās veidā notiek kopīgi izstrādātas stratēģijas gaitā. Kompāniju apvienošanas rezultātā ar zīmolu "Dinaz" pašlaik strādājošo DUS skaits - 35 - nemainīsies.