Veiktas izmaiņas "Tukuma piena" padomē

Veiktas izmaiņas piena pārstrādes uzņēmuma AS "Tukuma piens" padomes sastāvā, no darba atceļot Igaunijas pilsoņus Tolu Tomasu un Antu Susi, kuri ieņēma attiecīgi padomes priekšsēdētāja un vietnieka amatu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt līdzšinējais padomes loceklis Arvis Gailis iecelts par padomes priekšsēdētāju. Tāpat padomes locekļu amatos iecelti Mārcis Birkers un Zinta Tamme.

Darbu uzņēmuma vienīgā valdes locekļa amatā joprojām turpina Otto Tamme.

Kā ziņots, "Tukuma piens" pērn strādājis ar 49,316 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 15% palielinājums salīdzinājumā ar 42,844 miljonu rādītāju iepriekšējā gadā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Savukārt uzņēmuma peļņa bijusi 2,287 miljoni eiro, kas ir par 47% vairāk nekā gadu iepriekš, kad tika nopelnīts 1,552 miljoni eiro. Finanšu rādītāju pieaugums skaidrojams ar zīmolu mērķtiecīgu attīstību, kā arī vairāku jaunu un pircēju pieprasītu produktu ražošanas sākšanu.

Uzņēmuma 79% kapitāldaļu pieder nerezidentiem, galvenokārt Igaunijas pilsoņiem, 20,51% - fiziskām personām, 0,45% - piensaimnieku kooperatīvajām sabiedrībām, bet 0,04% kapitāldaļu ir valsts un pašvaldības īpašumā.